Sammen om musik

ORKESTERLINJEN

På Orkesterlinjen skaber vi store oplevelser for publikum til vores mange koncerter i Danmark og udlandet.

Vi starter med at samle klang og stemmegrupper. Derfra arbejder vi med dynamik, intonation, præcision og fælles frasering. Inden længe er vi et velklingende symfoniorkester, som løfter musikken i fællesskab. Det er helt unikt på en efterskole i Danmark.

Ved siden af orkestret arbejder vi også i mindre ensembler, hvor du kan komme i dybden med dit instrument sammen med andre.

Hvert år har vi workshops med professionelle musikere, som bl.a. er gæsteundervisere – og hvert år kan du spille kammermusik med Ensemble MidtVest. Det er desuden en vigtig del af undervisningen at tage til koncerter og opleve de bedste professionelle ensembler.

Herunder kan du se et interview med Christian Hørbov-Meier, som dirigerede orkestret i skoleåret 16/17. Se også elevernes egne film om at spille i orkester.

Ugentlige timer

Vi spiller fast i det store orkester 2,5 time om ugen. Hertil kommer en times kammermusik, soloundervisning (45 min. pr. uge) samt ugentligt 2 gange 45 minutters hørelære og teori. Mange spiller desuden i ensemble i deres fritid –  her hjælper skolen gerne med sammensætning, repertoire og instruktion.

Undervisere

Ole Faurschou er OrkesterEfterskolens faste dirigent. Derudover kan du møde mange spændende instruktører og andre dirigenter.

Niveau

Det er selvfølgelig sjovest, hvis du kan spille i forvejen – men der er stor niveaumæssig spredning fra let øvede til næsten konservatorie-klare elever. Nogle elever skifter instrument eller lærer et nyt, når vi skal have symfoniorkestret til at gå op. Det gælder om at løfte hinanden, så vi sammen løfter musikken.

16 hours ago

Det bliver en vild weekend på OrkesterEfterskolen ... See MoreSee Less

Det bliver en vild weekend på OrkesterEfterskolen

1 month ago