Hverdagen på OrkesterEfterskolen

Efterskolelivet er en helt særlig måde at bo, leve og lære på. Måske er det derfor, at mange venskaber fra efterskolen varer resten af livet.

Hverdagen på OrkesterEfterskolen er opbygget efter et fast skema, så du hver dag får øvet og passet dine skolefag. Vi har faste tidspunkter til lektielæsning, øvning og spisning med seks daglige måltider.

På OrkesterEfterskolen bor vi på tomandsværelser i huse med cirka otte elever i hver. Det hele ligger rundt om en slags campus, som selvfølgelig emmer af ungdomsliv.

Øvelokaler, spisesal, koncertsal og alt det andet ligger samlet – OrkesterEfterskolen er lidt sin egen lille musik-by.

Regler på skolen

På OrkesterEfterskolen passer vi på hinanden. Vi har en husorden, som skaber rammen om, at alle kan være her og have det godt. Den skal du holde dig til. Den går mest ud på, at du skal tage hensyn til dine kammerater og til helheden.

Fra kl. 22.00 til 8.30 er alle devices, som kan bruges på nettet, låst inde.

OrkesterEfterskolen er fri for røg, porno, stoffer og alkohol. Du må ikke have sex på skolen. Enkelt nok, ikke?

Elite-smiley og frugtordning

Vores fantastiske køkken har naturligvis en elite-smiley – og så spiser vi frugt. Sund kost er en stor del af livet på OrkesterEfterskolen. Det går vi meget op i, og vi synes, det er super sejt at være sund. Vi har elite-smiley.

Onsdag kun musik

Vi har lagt de almindelige skolefag tæt på fire af ugens dage. Det betyder, at onsdag kun handler om musik: Dine solofag, ensembler, orkester, værklytning og meget mere. Onsdag er yndlingsdag for mange af vores elever.

Din egen huslærer

Du bor på tomandsværelser i ottemands-huse. Hvert hus har en huslærer tilknyttet, som tager sig ekstra af “sit” hus. Det betyder, at du altid har en lærer, der kender dig ekstra godt – og som du kan snakke med, hvis du får brug for det.

Vi passer på dig

Du må gerne forlade skolens område, men vi skal vide, hvor du er.

Tæt på forældrene

I løbet af et skoleår er vi altid i tæt kontakt med dine forældre, så vi sammen har styr på, at du har det godt.

Forsikring

Du er ikke dækket af skolen, men af dine forældres ansvars- og ulykkesforsikring.