OrkesterEfterskolens orkesterdirigent har fået rejselegat på 60.000 kroner

8. januar · 2020 | OrkesterEfterskolen

Ole Faurschou, som er orkesterdirigent på OrkesterEfterskolen, har modtaget Arne Hammelboes Rejselegat på 60.000 kroner. Rejselegatet uddeles hvert år af Dansk Kapelmesterforening.

– Jeg er rigtig glad for legatet. Det er altid rart, når nogen får øje på det arbejde, man laver. Jeg ser det som et skulderklap fra mine kolleger i kapelmesterforeningen. Jeg er også glad for, at det giver mig mulighed for at rejse ud og blive klogere, siger Ole Faurschou.

Stort arbejde med talenter

Arne Hammelboe var Dansk Kapelmesterforenings mangeårige formand. Da han døde i 2005, testamenterede han en million kroner til oprettelse af et rejselegat til videreuddannelse i udlandet. Ole Faurschou får legatet, fordi han arbejder seriøst med udvikling af nye, unge talenter.

– Ole Faurschou får årets rejselegat for sit store arbejde med unge musikere og dirigenter dels på OrkesterEfterskolen og på Malko Dirigentskolen. Talentarbejde er vigtigt for at sikre fremtidens danske musikliv, siger Jesper Grove Jørgensen, formand for Dansk Kapelmesterforening.

Ud i verden

Ole Faurschou er uddannet i direktion med debut fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og fra

‘Universität für Musik und Darstellende Kunst’ i Wien. Han underviser i dag i direktion på DRs Malkodirigentskole, på konservatorierne i København og Esbjerg samt på OrkesterEfterskolen i Holstebro. Ole Faurschou har stået bag talrige messer og oratorier af Mozart, Brahms, Bach i Danmark og udlandet, og har dirigeret over det meste af Europa samt USA og Kina. Han har vundet talrige 1. priser ved konkurrencer i ind- og udland – f.eks. prisen som ’Bedste dirigent’ ved Chor Olympics i Beijing 2006 og vinder af ’Grand Prix’ ved ’Musica sacra a Roma’ 2015 og repræsenteret Danmark ved EBUs fjernsynstransmitterede Choir of the Year 2017. Ole Faurschou er desuden efterspurgt som instruktør og dommer ved internationale korkonkurrencer.

Ole Faurschou er netop nu ved at planlægge rejser til Wien, Bremen og Helsinki. Her vil han finde ny inspiration til sit forsatte arbejde med unge musikere og dirigenter.

– I Bremen vil jeg følge den dygtige dirigent Paavo Järvis prøver med Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Da jeg arbejder med unge talenter, vil jeg også besøge Sibelius Academy på University of the Arts Helsinki, fordi de har en meget større tradition for at uddanne dirigenter, end vi har herhjemme. Endelig vil jeg også besøge den skole, hvor jeg selv er uddannet – nemlig universitetet i Wien for at opleve, hvordan uddannelsen af dirigenter har udviklet sig, siden jeg gik der, siger Ole Faurschou.

Inden Ole Faurschou rejser ud i verden, skal han for tredje år i træk dirigere ved Orkester MidtVests fire nytårskoncerter i Holstebro, Viborg, Ringkøbing og Hanstholm. Læs mere om koncerterne på Orkester MidtVests hjemmeside omv.dk.