Her kan du se og lytte til nogle af de steder, hvor OrkesterEfterskolen har fået omtale i pressen

Interview med Asbjørn Damgaard Faleide i KulturHave:
Christian Haves gæst er nemlig forstander for OrkesterEfterskolen i Holstebro, Asbørn Damgaard Faleide, der blandt andet fortæller om arbejdet på skolen, og om hvilken betydning OrkesterEfterskolen og andre musikefterskoler har for musiklivets udvikling og bidrag til kulturen i Danmark.

Februarudgaven af Frie Skoler:
En helt igennem klassisk efterskole.
issuu.com/fslforeningen/docs/frie_skoler_2_2022/20

Holstebro Onsdag:
Der ses ikke mange piger og kvinder på dirigentpodiet. Clara Bjerre Dansbo er en af de få kvinder, der godt kunne se sig selv i rollen: Hun er dirigentelev på OrkesterEfterskolen i Holstebro.
holstebroonsdag.e-pages.pub/titles/holstebroonsdag/8000/publications/345/pages/22

Februarudgaven af Ud&Se:
Der er ingen andre klassiske musikere i Clara Bjerre Dansbos familie, og i hendes folkeskole følte hun sig som en slags særling. Men på OrkesterEfterskolen i Holstebro møder den 15-årige cellist kun ligesindede, og kaldet til at blive noget ved musikken lyder stærkere end nogensinde.
ipaper.ipapercms.dk/DSB/udogse/2022/ud-se-februar/?page=72

Kulturen på P1:
Kulturen sætter fortsat fokus på kønsrepræsentation blandt dirigenter. Orkestrene siger, det er svært at rekruttere kvindelige dirigenter, og konservatoriet i København har ikke har uddannet en kvindelig dirigent siden 2013. I dag skal vi høre fra Orkesterefterskolen, som aktivt forsøger at påvirke ligestilling blandt dirigenter fra en ung alder.
dr.dk/lyd/p1/kulturen-pa-p1/kulturen-2022-01-18

Scan magazine:
OrkesterEfterskolen is not your typical school. Sure, you will find all the regular subjects like Danish, maths, and English, but you will also find subjects like music theory, music history, chamber music, and individual instrumental tuition. OrkesterEfterskolen is a school for young people with a love for classical and folk music, who wish to dive deep into the world of music.
scanmagazine.co.uk/orkester-efterskolen-more-than-a-school-a-community-for-young-people-with-a-passion-for-classical-and-folk-music/

OM MUSIKEFTERSKOLEN

OrkesterEfterskolen er en musikefterskole for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vi har linjer indenfor orkesterklaver, sang og korledelse, orgel, folkemusik samt guitar og blokfløjte.