Musikundervisere

OrkesterEfterskolen har en masse engagerede og dygtige ansatte. Mød os alle her – og kontakt os endelig, hvis du vil vide mere om OrkesterEfterskolen.

Ole Faurschou

Ole Faurschou

Dirigent for symfoniorkestret.

Læs mere
Uddannet i orkesterdirektion ved Universität für Musik und Darstellende kunst, Wien, og i kordirektion fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium,

Har gæstedirigeret talrige danske kor og orkestre som Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Bach Orkester og Orkester MidtVest, samt DR Radiokoret.

Han har bl.a førsteopført Carl Nielsens 1., 2. og 3. symfoni i Ukraine med Kharkovs Philharmoniske orkester, og dirigeret talrige messer og oratorier af Mozart, Bach og Händel, bl.a. den anmelderroste, årligt tilbagevendende opførelse af ’Messias’ i Lukas Kirken i Aarhus.

Vinder af talrige 1. priser ved konkurrencer i ind- og udland, f.eks. prisen som ’Bedste dirigent’ ved Chor Olympics i Beijing 2006 og vinder af ’Grand Prix’ ved ’Musica sacra a Roma’ 2015. Dirigent ved flere operaproduktioner på bl.a. ’Operaen i Midten’ og ’Den anden opera’, dirigeret talrige transmissioner til Dansk radio og TV, samt en række CDer bl.a. på ’Naxos’

Meget efterspurt instruktør, arrangør og lærer i talrige sammenhænge, på stævner og kurser i Danmark og udlandet. Har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium, samt på Musikvidenskab ved Aarhus Universitet.

Asbjørn Damgaard Faleide

Asbjørn Damgaard Faleide

Dirigent for fælleskor og harmoniorkester, lærer i musikhistorie, værklytning, hørelære og musikteori.

Læs mere
Uddannet dirigent ved Det Jyske Musikkonservatorium og sanger fra konservatoriet i Tromsø.
Jeg trådte mine musikalske barneskridt i den norske harmoniorkesterbevægelse og spillede basun i mine børne- og ungdomsår. Efter gymnasiet var det sang og korledelse der fangede min interesse og jeg læste sang ved konservatoriet i Tromsø før jeg flyttede til Oslo hvor jeg studerede musikvidenskab.
Som den første nogensinde debuterede jeg i 2018 fra Det Jyske musikkonservatoriums solistklasse med klassisk korledelse som hovedinstrument. Inden det læste jeg kandidatudannelsen i klassisk korledelse ved samme institution.
I 2019 blev jeg tildelt Léonie Sonnings Musikfonds talentpris.

Som freelancemusiker har jeg blandt andet dirigeret en opførelse af Tryllefløjten med Det Jyske Musikkonservatoriums sangfaggruppe og Aarhus Amatørsymfoniorkester. Jeg har været med til at grundlægge det semiprofessionelle vokalensemble Ensemble Edge. Sammen med Aarhus Amatørsymfoniorkester har jeg fået dirigere flere symfonier, senest Beethovens 6. symfoni i Aarhus rådhus.

Jeg er gift og bor sammen med min kone Liv Nora i Aarhus.

Vitalija Gurviciute

Vitalija Gurviciute

Klaver, kammermusik
og akkompagnement.
Læs mere

Vitalija Gurviciute begyndte sine klaverstudier som seksårig i Litauen. Som tiårig spillede hun sin første offentlige solokoncert. Siden da har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist, kammermusiker og akkompagnatør af sangere i Sverige, Østrig, Finland, Filippinerne, Tyskland, Italien, Litauen og Danmark.

Vitalija har siden september 2015 studeret på Det Jyske Musikkonservatorium i solistklassen. Tidligere studerede hun på Göteborg Music Academy, ved Litauens Musikakademi og på Sibelius-akademiet i Helsinki.

Vitalija har optrådt sammen med førende danske musikere, bl.a. med Ensemble MidtVest, og samarbejdet med fremtrædende moderne komponister såsom Einojuhani Rautavaara, Olli Kortekangas og Allan Gravgaard Madsen omkring forberedelse og fremførelse af deres værker.

Desuden har Vitalija fungeret som dommer i konkurrencen Unge Spiller Klassisk, og hun har bidraget til udviklingen af særlige talent-uddannelsesprogrammer og afholdt workshops i en række danske musikuddannelsesinstitutioner.

Malene Rohden

Malene Rohden

Sang, musikteori og hørelære.

Læs mere
Uddannet fra musikvidenskab, Aarhus Universitet, og er nu i færd med at afslutte kandidaten på AM, den musikpædagogiske uddannelse, ved Det Jyske Musikkonservatorium, med hovedfag i hørelære, sang og korledelse.

I mit virke som underviser elsker jeg at lege med metodikker fra både en klassiske og den rytmiske verden. Jeg har erfaret, at vi som klassiske musikere nok er stærke på noderne, men kan lære meget fra rytmiske musikeres indre groove. Det afrikanske ord Kucheza er (ud over en anerkendt musikforening i Århus) et udtryk for hvordan krop og musik er ét, og i mine hørelæretimer vil vi blandt andet fokuserer på at gøre rytme til mere end nogle nodehalse i et partitur, for at styrke den enkelte elev som musiker.

I musikteori styrker vi elevens vidensapparat, for at give mulighed for, at opnå større forståelse for den musik eleven selv spiller, samt at opbygge evnerne til at give sig i kast med selv at skabe musik.

Med udgangspunkt i F.V. Nielsens musikdidaktikker søger jeg i mine timer i teori og hørelære således at styrke den enkelte elevs viden og håndværk, så de kommer til at stå stærkere som musikere, og kan arbejde med større musikalsk overskud når kreativiteten få mere plads til solo- og orkestertimerne.

Når jeg ikke underviser på efterskolen, fungerer jeg som sanger på diverse projekt ensembler og koncerter. Desuden dirigerer jeg to kor, et klassisk blandet kor og et rytmiske kvindekor, og bikser i min fritid gerne en mean butter chicken marsala sammen i mit køkken.

Maja Kjær Jacobsen

Maja Kjær Jacobsen

Violin og folkemusik.

Læs mere
Jeg er violinist, sanger, komponist, forsker og danser indenfor dansk og nordisk folkemusik.

Jeg er uddannet folkemusiker fra Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og har specialiseret mig i traditionel musik fra min hjemegn omkring Silkeborg.

Igennem en årrække har jeg arbejdet for at udbrede kendskabet til musik-, sang- og danse-traditionerne fra Danmark og Skandinavien, bl.a. med udgivelsen af en nodebog med 199 spillemandsmelodier fra Silkeborg-egnen, og flere musikudgivelser med trioen Fru Skagerrak.
Min undervisning og koncerter foregår både i Danmark og i udlandet, hvor turnéerne ofte er gået til resten af Europa, USA, Canada og sågar Australien.

For mig er det vigtigt, at det er sjovt at beskæftige sig med musik, uanset hvilket niveau man befinder sig på, om uanset om man er begynder eller øvet, har høje mål eller ikke.

Jeg underviser meget på øret, og stiler efter at få mine elever til at lære at spille efter hukommelse, da det giver rigtig stor frihed i musikken. Mit speciale – også i min undervisning – er traditionel og nyskreven folkemusik, hovedsageligt fra Danmark men også fra resten af Norden, England, Irland, Skotland, Canada og USA.

Hør her min duo Maskineri:

Elisabeth Dichmann

Elisabeth Dichmann

Koordinator for Nordisk Folk Camp

Læs mere
Elisabeth Dichmann er uddannet violinist fra Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje, og har udover studierne i nordisk traditionsmusik studeret indisk klassisk violin i Indien i fra 2013-2015.

Hun brænder for ensembleledelse og har instrueret i folkemusik på mange kurser i bl.a Danmark, Sverige, Frankrig, Belgien, Indien og Palæstina. Ved siden af sit arbejde som violinlærer, ensemblelærer, folkedanslærer og hørelære- og teorilærer samt koordinator for folkemusiklinjen på Orkesterefterskolen, arbejder Elisabeth som dirigent for Fionia Folk Bigband, et fynsk orkester som har eksisteret siden 1991.

Som freelancemusiker har hun sit virke i strygertrioen Vesselil, der komponerer og arrangerer kontemporær folkemusik og er derudover også korsanger.

I hendes fritid finder man hende højst sandsynligt på et dansegulv, i færd med at lære en ny pardans fra et eksotisk sted.

Louise Gorm

Louise Gorm

(Orlov i skoleåret 19/20)

Violin.
Læs mere
Jeg har studeret på konservatorierne i Aarhus, Berlin og Malmø. I 2017 afsluttede jeg solistklassen og debuterede i den forbindelse som solist med Helsingborg Symfoniorkester.

Jeg betragter mig selv som en alsidig musiker og optræder i mange forskellige sammenhænge i hele Europa. Jeg er bl.a. medlem af ensemblet Taïga String Quartet, som har base i Berlin. Udover min store passion for det ”klassiske” repertoire synes jeg det er spændende at samarbejde med unge komponister omkring nye værker og spille musik med forskellig kulturel oprindelse. Jeg har desuden optrådt og indspillet med et hav af danske og internationale bands.

I 2016 begyndte jeg at spille barokviolin og er nu en del af barokorkesteret BaroqueAros. Jeg elsker vild barokmusik og den sprøde lyd af violinens tarmstrenge.

Jeg finder stor inspiration i at rejse og gør det ofte med violinen på ryggen. I 2014/2015 var jeg underviser på Barenboim-Said Institute of Music i Palæstina. Jeg har spillet koncerter, været på længere- og korterevarende studieophold samt deltaget i masterclasses i forskellige dele af verden. Senest har jeg tilbragt en periode i Tokyo, hvor jeg fordybede mig i mit violinspil. Derudover kan bl.a. nævnes Argentina, Korea, Kina, USA, Europa og Israel, hvor jeg studerede på Buchmann-Metha Institute of Music i Tel Aviv.

Blandt inspirerende undervisere vil jeg fremhæve Ivry Gitlis, Henning Kraggerud, Emerson String Quartet, Mark Gothoni, Michelle Makarski og Miguel da Silva. Sideløbende med mine musikalske studier har jeg taget en videreuddannelse på Kurt-Singers-Institut for Musikersundhed i Berlin.

Jeg elsker at undervise og se mine elever udvikle sig og glædes ved musikken!

 

Christian Hørbov-Meier

Christian Hørbov-Meier

Violin.
Læs mere
Christian Hørbov-Meier er uddannet som violonist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2003. Herefter har han i 2007 taget en Master of Music in Conducting fra Shenandoah University, VA, USA professor Jan Wagner, og en Post Masters Artist Diploma in Conducting fra samme universitet i 2009.

Han har i flere år dirigeret ungdomsorkestre bla. som dirigent for FAUST 2008-2016 nu CNUS 2016-, dirigent for REMUS, Regional Youth Orchestra in Jutland 2010-2011, West Branch International Music Festival & Academy og som dirigent for Opera ved Fjorden I Skive 2014 og 2016.

Christian Hørbov-Meier underviser på violin og bratsch ved Den Kreative Skole Silkeborg og Skive Musikskole. Han er også medstifter af og underviser på Silkeborg Classic Academy for strygere.

Jakob Rosendahl

Jakob Rosendahl

Violin.

Læs mere
Jeg er selv en sen starter på violinen, og kom først rigtigt i gang, da jeg selv gik på efterskole. Jeg er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium og Vestjysk Musikkonservatorium, hvor jeg studerede ved Marta Libalova. Udover violinen har jeg her også studeret bratsch samt jazz-violin.

Jeg har siden studeret og haft masterclass hos musikere som Joshua Epstein, Ivry Gitlis, Pablo Ziegler, Corinne Bassieux og Cesar Strocio.

Jeg har siden min studietid jævnligt spillet i de danske symfoniorkestre, samt kammerensembler og spiller herudover til daglig i orgeltrioen Nordahls Kapel samt tangotrioen Los Muchachos.

De sidste 10 år har jeg desuden været teatermusiker ved Fredericia Teater.

Ud over det klassiske og teaterverdenen er jeg violinist i flere rytmiske bands som The Broken Beats, Live Foyn, Dad Rocks! og Rasmus Borring, hvor jeg har fornøjelsen af at fungere som både live- og studiemusiker.

Jeg har gennem årene haft fornøjelsen af at spille og indspille med mange dygtige musikere, heriblandt Pablo Ziegler, Hush, Jette Torp, Birthe Kjær, Anthony and the Johnsons, Jesper Lundgaard, Sting, Aarhus Jazz Orchestra og Quadron.

Udover undervisning herhjemme har jeg de sidste år også været instruktør ved Summa Cum Laude Festivalen i Musikverein i Wien.

I min undervisning lægger jeg vægt på, at vi tager udgangspunkt i kroppen og bruger den korrekt for at kunne udnytte violinen til fulde og gøre det nemt og naturligt. Violinen er tilpasset kroppen perfekt og ikke omvendt. Det er vigtigt både for at forebygge evt. skader og for at give musikken de bedste muligheder.

Musik er følelser og det er også noget, vi arbejder med at forholde os til. Vi har derigennem fokus på øret og på at lytte aktivt. Det er derfor også en vigtig del af øvning at lytte til masser af musik. Og indenfor alle genrer, da de ikke kan skilles ad.

Charlotte B. Faurschou

Charlotte B. Faurschou

Bratsch.
Læs mere
Udover at være forstander på skolen underviser jeg også i bratsch og kammermusik. Jeg er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med videre studier i Wien. Jeg har spillet meget kammermusik, især strygekvartet. Jeg er optaget af øveteknik – hvad sker der i hjernen, når man spiller? Hvordan bliver man god til at øve sig?
Johanne Andersson

Johanne Andersson

Cello.
Læs mere
Jeg er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2009, hos Vincent Stadlmair og Michaela Fukacova og har derudover deltaget i et utal af masterclasses med blandt andre Erling Blöndal Bengtsson, Soo-Kyung Hong, Mats Rondin og Henrik Brendstrup.
Jeg har ud over undervisningen på Orkesterefterskolen et bredt og varieret virke som cellist i et utal af sammenhænge.
Jeg spiller blandt andet i duoen Les Gigues, er fast assistent i Færøernes symfoniorkester, spiller solokoncerter, samt laver alt fra børnekoncerter, til teater, opera og musicalopsætninger. Derudover komponerer og spiller jeg egen musik, hvor jeg bruger loops, elektronik og improvisation. Jeg brænder for at udforske mit instrument i utraditionelle sammenhænge.
I løbet af et år her, kommer vi til at nørde Bach, bueteknik og spille skalaer til perfektion. Hvis det tekniske fundament er i orden, er der ingen grænser for musikken.

Når jeg absolut skal holde fri fra musikken, elsker jeg at sejle. Jeg var engang sømand i 3 uger, men måtte gå i land før tid, fordi jeg ikke kunne undvære min cello

Signe Marie Sørensen

Signe Marie Sørensen

Kontrabas.
Læs mere
Jeg er uddannet klassisk kontrabassist fra Det Jyske Musikkonservatorium og underviser også i strygeorkester og kontrabas i Hjørring. Jeg har tidligere været MGK-elev på Holstebro Musikskole, og er nu vendt hjem for at undervise i kontrabas, primært på Sønderlandsskolen og Orkesterefterskolen.
Marie Sønderskov

Marie Sønderskov

Tværfløjte.
Læs mere
Jeg er uddannet klassisk fløjtenist på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor jeg i 2017 debuterede fra solistlinjen. Undervejs har jeg været på udveksling på Sibelius Akademiet i Helsinki og Kunitachi College of Music i Tokyo. I 2015 modtog jeg Harby Fondens legat og var solist med Aarhus Symfoniorkester.

Jeg har rejst kloden rundt for at spille koncerter med symfoniorkester, ensembler, kammermusik og solo. I 2014 flyttede jeg til Japan for at studere ny fløjtemusik, og blev samtidigt grebet af de urgamle bambusfløjte-traditioner. Der fik jeg også mulighed for at være med i to helt anderledes orkesterformer: Gagaku (Japansk hofmusik og verdens ældste form for sammenspil) og fløjtesymfoniorkster!

Jeg optræder meget med nyskreven musik, samarbejder med internationale komponister og uropfører nye værker. Det er bl.a. blevet til en håndfuld nye værker for solo fløjte og live computer.

Ofte laver jeg projekter med andre kunstformer, hvor jeg som regel komponerer musikken selv eller improviserer.

Jeg er fast medlem af Njyd Quartet og Faces Ensemble. – Og så spiller jeg duo med kontrabas!

Tilbage i 2001 blev jeg optaget på MGK i Holstebro. Jeg spillede første koncert i det, der er blevet til OrkesterEfterskolen. Nu synes jeg det er vildt spændende, at være tilbage og hjælpe nye musikere på vej.

mariesonderskov.com

Weronika Blautenberg

Weronika Blautenberg

Obo.
Læs mere
Jeg kommer fra Gdansk i Polen og studerer lige nu obo på konservatoriet i Aarhus.
Jeg startede med at spille blokfløjte, da jeg var 7 år gammel og har spillet barokmusik på højt niveau i 10 år.
Jeg begyndte på obo, da jeg var 15 år og er nu ved at færdiggøre min uddannelse som både musiker og musikpædagog.
Jeg er meget glad for Danmark, er ved at lære dansk og spiller i mange sammenhænge, både kammermusik og symfoniorkester.

Det er en stor ære at hjælpe unge oboister videre på deres musikalske vej.
Min drøm er, at hjælpe eleverne med at blive åbne og nysgerrige på hele verden, være modige, kreative og selvbevidste.

Jeg tror på, at det at lære at spille et instrument kan ændre et menneskes liv positivt. Du udvikler selvdisciplin, evnen til at planlægge vejen til et mål og evnen til samarbejde.

Jeg ønsker, at hver eneste obotime skal være en god oplevelse, så eleven får lyst til at lære mere og mere om musikkens hemmeligheder…

Anders Christensen

Anders Christensen

Klarinet.
Læs mere
Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. MGK koordinator på Holstebro Musikskole og dirigerer musikskolens harmoniorkester.

Anders bor i Holstebro og er også hurtig med en badminton-ketcher!

Uffe Munkgaard

Uffe Munkgaard

Fagot.
Læs mere
Jeg har diplom som fagottist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og mere end 25 års erfaring som professionel koncertarrangør, dirigent, orkester- og kammermusiker. Jeg elsker at undervise på Orkesterefterskolen af mange grunde, men ikke mindst fordi, jeg nyder de unge elevers engagement i at lære fagottens finurligheder og musikkens mysterier at kend
Trine Jensen-Gadegaard

Trine Jensen-Gadegaard

Saxofon.
Læs mere
Jeg er uddannet klassisk saxofonist fra konservatorierne Det fynske Musikkonservatorium (nu Syddansk Musikkonservatorium), Conservatoire de Bruxelles og Conservatorium van Amsterdam.

Jeg har undervist siden 1995, hvor jeg underviste parallelt med mine studier. Siden da har jeg undervist i både Luxembourg (Union Grand Duc-Adolphe), Belgien (Musikakademie der Deutschsprachigen Gemeinschaft) og Danmark. Flere af mine tidligere elever er i dag professionelle musikere. I dag underviser jeg, ud over OrkesterEfterskolen, på Skive Musikskole og Viborg Kulturskole. Jeg underviser fortrinsvist i saxofon og er desuden ansat som dirigent for Viborg FDF’s harmoniorkester, Viborg Concert Band og Skive Postorkester.

Udover mit virke som underviser, spiller jeg kirkekoncerter rundt om i landet og har assisteret i Odense Symfoniorkester og Ålborg Symfoniorkester, når de har haft brug for en klassisk saxofonist. Jeg har spillet en del kammermusik, og spiller bl.a. i dag med duo’en Deux Baleines.

Morten Mosegaard

Morten Mosegaard

Valdhorn.

Læs mere
Jeg er uddannet klassisk valdhornist fra konservatoriet i Odense og Aarhus, hos Tone Sundgård Anker, solohornist i Odense symfoniorkester, og Flemming Aksnes, solohornist i Aarhus symfoniorkester.

Derudover har jeg opsøgt undervisning hos andre professionelle hornister rundt omkring i Danmark og hos Radek Baborak, som er en af verdens bedste hornister. Han har spillet i Berliner philharmonikerne, nu er han freelance hornist og spiller overalt i verden.

Min musikalske begyndelse startede i Horsens Garden hvor jeg lærte at spille althorn og senere hen euphonium.
Jeg begyndte at undervise der som 15 årig, og senere har jeg også dirigeret samme sted, samt dirigeret både brassband og harmoniorkester.

Jeg har selv spillet med Slesvigske Musikkorps, Prinsens Musikkorps og Odense symfoniorkester.
Jeg har også spillet en masse musicals, her kan nævnes Leonora Christina, Les Misérables og mange flere.

Jeg lægger stor vægt på at gøre undervisningen så spændende som muligt for mine elever og går altid efter at få mine elever så langt, de kan!

Søren Lahn Sloth

Søren Lahn Sloth

Basun og tuba.
Læs mere
Søren Lahn Sloth er uddannet basbasunist ved det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Som sit speciale har Søren studeret emnet motivation, og har i den forbindelse skrevet sin egen basunskole.

Foruden at være en uhelbredelig nørd og en evig optimist, er Søren også tidligere elev fra OrkesterEfterskolens 3. årgang.

Siden han var 14 har Søren undervist, og selv om han har spillet i flertallet af de danske symfoniorkestre, er han i dag underviser på musikskolerne i Nykøbing Mors, Skive og Thisted. Hver mandag aften kan Søren findes hos hjemmeværnsorkesteret på Mors, hvor han underviser i messing samt dirigerer orkesteret.

 

Henrik Knarborg Larsen

Henrik Knarborg Larsen

Slagtøj.
Læs mere
Jeg er til daglig lektor og leder af slagtøjsuddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium og aktiv som solist og kammermusiker, samt fast medlem af Aarhus Sinfonietta. Jeg bor i det naturskønne Ry og elsker at lege med min lille datter, ro kajak, undervise og spille musik.
Søren Normann Larsen

Søren Normann Larsen

Guitar.
Læs mere
Jeg studerede på Nordjysk musikkonservatorium hos Karl Petersen og afsluttede med diplomeksamen i 1996 efter videre studier i Spanien hos José Tomas.

Jeg er vild med at nørde med den vidtforgrenede familie af guitarinstrumenter, og prøver at få spillet på hele min samling, der udover en masse guitarer tæller en lut, en ukulele, en mandolin og  en dobro

Jeg elsker at spille koncerter og har gennem alle årene været aktiv som solo og kammermusiker. Den seneste tid har jeg mest spillet med duoen Guitar-á-Bec (blokfløjter + guitar/lut) og i folkemusik-trioen Rewentlovs Krat (violin, guitar, blokfløjter). Jeg spiller også med Odin Teatrets husorkester og bytter af og til den klassiske guitar ud med el-guitaren for at spille dansemusik til fester.

Jeg har været ansat på Holstebro Musikskole siden 2001. Hér er mit højeste mål at viderebringe min egen begejstring for guitaren. Dette gælder for al min undervisning, fra begyndere til elever på MGK. Forhåbentligt lykkes det mig i samme ombæring at plante et frø i mine elever, der kan vokse til en livslang musikglæde.

Anne Sophie Parbo

Anne Sophie Parbo

Klaver og akkompagnement.

Læs mere
(f. 1975) er pianist med diplomeksamen i klassisk klaver fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1999. Hun har modtaget undervisning hos Georg Vásárhelyi, Erik Kaltoft, Ulrich Stærk og på sit 5. studieår hos Håkon Austbö ved Schweelinck-konservatoriet i Amsterdam.

Siden konservatoriet har Anne Sophie spillet kammermusik, akkompagnement af sangere og solistisk med fokus på 20. århundredes musik. Anne Sophie har spillet som solist med Aarhus Symfoniorkester og har givet koncerter rundt omkring i det danske land bl.a. med mezzosopran Birgit Demstrup og Rikke Simonsen.

I sin klaverundervisning arbejder Anne Sophie med at opbygge et stærkt musikalsk og teknisk fundament hos eleven. Således at eleven med selvstændighed og lidenskab kan udvikle sig til at blive professionel klassisk musiker og finde sin egen personlige musikalske stil.

Linda Fanø Clausen

Linda Fanø Clausen

Blokfløjter.
Læs mere
Jeg er uddannet blokfløjtenist fra Det Jyske Musikkonservatorium/Nordjysk Musikkonservatorium i 2001, undervejs med studier i Tokyo, Japan, hvor jeg studerede blokfløjte, shakuhachi/klassisk japansk musik og blokfløjte-bygning.

Jeg har altid elsket at spille musik i mange genrer og fra mange forskellige tids-epoker, og har derfor spillet alt fra folkemusik i egne arrangementer, orientalsk middelaldermusik, fejende lykkelig og håbløst sørgmodig renaissancemusik i blokfløjte-ensembler, swingende barokmusik med originalinstrumenter fra den tid, liflig klassik samt eksperimenterende og overraskende ny kompositions-musik – specielt den japanske.

Jeg har spillet i mange orkestre og ensembler, og spiller pt. i duoen Guitar-á-Bec (blokfløjter + guitar/lut) og i folkemusik-trioen Rewentlovs Krat (violin, guitar, blokfløjter). Jeg har optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester og vundet Musikkonservatoriets Solistkonkurrence under min uddannelse.

Udover selv at spille er min passion også at give min interesse for mit instrument videre til andre. Jeg har haft fornøjelsen af at undervise blokfløjte-elever på flere af egnens musikskoler, men arbejder nu udelukkende på Holstebro Musikskole, hvor jeg har en dejlig talentfuld flok elever.

Jeg underviser blokfløjte-eleverne på OrkesterEfterskolen samt på MGK MidtVest, hvor jeg også er klassisk koordinator.

Eyal Weinberger

Eyal Weinberger

Trompetlærer.

Læs mere

Efter tre års arbejde i Israels Radio Orkester, og da jeg havde færdiggjort min bachelor på Jerusalem Academy of Music, kom jeg til Danmark for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium i Kristian Steenstrups klasse.

Da jeg havde færdiggjort min kandidat, var jeg blevet forelsket i Danmark. Jeg besluttede derfor at give det en chance og blive længere tid i landet.

Siden da har jeg undervist, spillet og dirigeret i hele Jylland, og jeg elsker hvert øjeblik af det. Det er min passion at videregive og dele al den viden og de værktøjer, jeg selv har tilegnet mig igennem mine studier, til de yngre generationer.

Udover at undervise i forskellige institutioner såsom Vejen Musikskole og Steiner Skolen i Skanderborg dirigerer jeg også Randers Jernbaneorkester og arbejder som freelance musiker i forskellige orkestre og ensembler som enten trompetist eller dirigent. 

Når det lykkedes mig at finde noget fritid, elsker jeg at udforske den danske natur og kultur, at dyrke sport og bruge tid sammen med min familie og venner.

SKOLELÆRERE

Mathias Hørup Jensen

Mathias Hørup Jensen

Engelsk, samfundsfag, medborgerskab og idræt.

Læs mere

Jeg er uddannet lærer fra Læreruddannelsen i Aarhus, med fagene: engelsk, samfundsfag og idræt. Som lærer brænder jeg rigtig meget for samtlige af mine fag. OrkesterEfterskolen er mit første faste lærerjob på fuldtid. Tidligere har jeg arbejdet i forskellige vikariater og som privatunderviser, men har altid drømt om at få lov til at lave efterskole.

Til hverdag bor jeg i Aarhus med min kæreste, Louise, som også er lærer. I min fritid går jeg til bouldering og volleyball. Derudover kan jeg lide at udfolde mig kreativt med spraymaling.

Jeg er en af de få ansatte på skolen der ikke spiller noget instrument eller kommer fra en musikalsk baggrund. Dog fylder musik meget i mit liv alligevel, hvor jeg i privaten med glæde smider en hiphop-skive på pladespilleren.

Lars Petersen

Lars Petersen

Lærer

Matematik, biologi, geografi
samt fysik/kemi.
Læs mere
Lærer fra Silkeborg seminarium i 2008. Han har desuden meritter inden for så forskelligartede fagområder som landbrug, skovbrug, musikundervisning, småbørnspædagogik, snedkeri og polyestergarn. Kan desuden finde på at spille lidt klaver når det kommer over ham.

Bor syd for Silkeborg på en slægtsgård sammen med Katrine og datteren Johanne.

Gitte Buus Andersen

Gitte Buus Andersen

Lærer og fotograf

Dansk som andetsprog,
støttelærer og fotograf.
Læs mere
Lærer fra Nr. Nissum Seminarium i 1987 med hovedfagene dansk og billedkunst. Efteruddannelser: specialundervisning, dansk som andetsprog, svømmelærer, kraniosakralterapi.

Hobbyer: Foto, maleri, pilates, og tursejlads.

Bor i Nr. Nissum sammen med Ulrik, som er musikskolelærer. Har 3 voksne døtre som hhv. spiller bratsch, tværfløjte, guitar og klaver. De 2 ældste går på Det Jyske Musikkonservatorium.

Yndlingsmusik: Klassisk.

Tove Bjerre

Tove Bjerre

Lærer

Idræt.
Læs mere
Køkkenleder på OrkesterEfterskolen. Er desuden idrætslærer, huslærer og vagtlærer.

Jeg holder meget af musik, naturen og islandske heste, som jeg har et par stykker af hjemme på Kronheden ved Ulfborg.

Marie-Louise Høeg

Marie-Louise Høeg

Lærer

Dansk, 10. Classic og specialundervisning.
Læs mere
Jeg er uddannet mag.art. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet – med speciale i teori og analyse – og meget snart som lærer fra seminariet i Nr. Nissum.

Gennem de sidste 3 år har jeg – sideløbende med min læreruddannelse – arbejdet i forskellige vikariater på 2 folkeskoler i Holstebro samt på OrkesterEfterskolen. Før det havde jeg i omkring 20 år arbejdet med ledelse, projektledelse, administration og pædagogik i det klassiske musikliv i Danmark, herunder på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Dansk Talentakademi.

I min fritid læser jeg bøger, går på lange vandreture, spiller som organistvikar og er engageret i frivilligt arbejde. Jeg bor i Holstebro med min mand og vores 3 døtre.

Jack Nørdam

Jack Nørdam

Lærer

Dansk, engelsk, tysk og historie.
Læs mere
Den 21.marts 1966 flængedes himlen af et hjerteskærende skrig. Jeg forlod den trygge hule og dumpede ned i det kolde badekar. På trods af den hårde opstart er jeg lykkedes nogenlunde, synes jeg selv ?

I 1996 blev jeg færdig med teologiuddannelsen på Københavns Universitet. Men da det gik op for mig, at præster kun har fri om mandagen, valgte jeg i stedet at blive efterskolelærer – og har aldrig fortrudt det. Jeg har derfor efterhånden over 20 års erfaring i efterskolelivet.

Fra 2017 kunne jeg også kalde mig for linjefagslærer i dansk.

Som lærer brænder jeg især for sprogfagene dansk, tysk og engelsk.

I min fritid spiller jeg fodbold, gamer og læser gerne teologisk & filosofisk litteratur.

Jeg bor i Holstebro sammen med min kone og to børn, samt en lille pelsklump, som drengene kalder en hund.

LEDELSE OG KONTOR

Charlotte B. Faurschou

Charlotte B. Faurschou

Forstander

Leder af OrkesterEfterskolen.
Læs mere
Jeg er uddannet bratschist , men startede OrkesterEfterskolen i 2004, fordi der simpelthen manglede sådan et sted! En efterskole, hvor man får lov at synge og spille klassisk musik, hvor de andre forstår én, hvor vi både er meget ambitiøse og alle er velkomne.

Jeg har selv fået mine bedste venner og vigtigste oplevelser ved at spille i orkester fra jeg var 12 år. Og jeg bilder mig ind, at jeg nogenlunde kan huske, hvordan det er at være 15-16 år…

Jeg bor på skolen sammen med 2 store børn og en krølhåret mand, som også er dirigent her på skolen.

Se portrætudsendelse på TV Midtvest.

Mette Holm

Mette Holm

Sekretær

Styr på planlægning. Tager telefonen og meget mere.
Læs mere
Når man ringer til OrkesterEfterskolen, er jeg ofte den første man træffer og jeg forsøger at svare på alle jeres spørgsmål med et smil.

Jeg er et talmenneske og elsker tal, derfor sidder jeg på kontoret og varetager alle administrative opgaver. Min baggrund er en revisoruddannelse samt en HD i regnskabsvæsen. Jeg har været med siden skolens start, først som medarbejder hos skolens revisor og siden december 2004 på denne side af skrivebordet.

Elevernes uddannelse efter OrkesterEfterskolen ligger mig også meget på sinde, så jeg varetager skolevejledningen for en gruppe elever hvert år.

Andre skønne arbejdsopgaver er når eleverne kommer ind i til mig for at hente deres post, sætte penge på vaskekortet, eller bare spørge om dit og dat.

Jeg bor med mand og 2 børn ca. 10 km. udenfor Holstebro.

KØKKEN OG PEDEL

Tove Bjerre

Tove Bjerre

Køkkenleder

Køkkenleder, idrætslærer og huslærer.
Læse mere
Køkkenleder på OrkesterEfterskolen. Er desuden idrætslærer, huslærer og vagtlærer.

Jeg holder meget af musik, naturen og islandske heste, som jeg har et par stykker af hjemme på Kronheden ved Ulfborg.

Heidi

Heidi

Kok

Laver mad.
Læs mere
Uddannet kok i år 2000. Grundlæggende lederuddannelse og kurser i konflikthåndtering. Tidligere køkkenchef og ansvarlig for oplæring af elever på flere restauranter og hoteller. Souchef på Nr. Vosborg og Hotel Schaumburg.

Jeg har ikke selv gået på efterskole eller spillet musik, men elsker den daglige dialog med de unge – omringet af musik og sang. Det gør mig i godt humør.

Jeg bor i Holstebro og har to drenge.

Devi

Devi

Køkkenassistent

Laver mad og holder styr på køkkenet.
Læs mere
Devi kommer fra Sri Lanka, men bor i nu Holstebro med sin mand og tre børn.
Jens Holm

Jens Holm

Pedel

Holder styr på, at bygninger og meget andet virker, som det skal.
 

Om efterskolen

OrkesterEfterskolen er for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Kontakt


OrkesterEfterskolen
Bisgårdmark 18
7500 Holstebro