Musikundervisere

OrkesterEfterskolen har en masse engagerede og dygtige ansatte. Mød os alle her – og kontakt os endelig, hvis du vil vide mere om OrkesterEfterskolen.

Christian Hørbov-Meier

Christian Hørbov-Meier

Dirigent og violinlærer.

Læs mere

Christian Hørbov-Meier er uddannet som violinist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2003.
Han begyndte sin dirigentkarriere ved Hobro Kammerorkester i 2001, og uddannede sig løbende med diverse kurser, hvilket endte med konservatoriestuider i direktion fra 2006-2010 på Shenandoah University, VA, USA ved professor Jan Wagner, afsluttede en Master of Music in Conducting i december 2007, og en Post Masters Artist Diploma in Conducting i december 2009.

Christian har i flere år dirigeret ungdomsorkestre bla. som dirigent for FAUST 2008-2016 nu CNUS 2016-2018, dirigent for REMUS, Regional Youth Orchestra in Jutland 2010-2011, West Branch International Music Festival & Academy og som dirigent for Opera ved Fjorden I Skive 2014, 2016 og 2017. Han har dirigeret MiVU (MidtVest Ungdomsorkester) siden 2018, og er nu udnævnt Chefdirigent for MiVU fra 2020.

Christian Hørbov-Meier underviser på violin og bratsch ved Den Kreative Skole Silkeborg. Han er også medstifter af og underviser på Silkeborg Classic Academy for strygere.

Sofie Thorsbro Dan

Sofie Thorsbro Dan

Violin.
Læs mere

Jeg startede som otte-årig med at spille violin på Morsø Suzukiskole og fik for alvor øjnene op for violinen og den klassiske musik, da jeg gik på OrkesterEfterskolen fra 2005-2006. 

Fra 2009-2015 studerede jeg på konservatorierne i Aarhus, Wien og Graz og debuterede fra sidstnævnte med en kandidat i ny klassisk kompositionsmusik under ledelse af det fænomenale solistensemble Klangforum Wien. 

I de sidste par år har jeg oparbejdet en bred vifte af erfaringer indenfor orkester- og ensemblemusik som freelancer i ind- og udland; som gæstekoncertmester for The Estonian National Symphony Orchestra, som gæstedirigent for et ungdomssymfoniorkester i Luzern og som solist i et komplekst nyskrevet værk på Donaueschinger Musiktage etc. Fra 2016-17 var jeg medlem af det prestigefyldte Lucerne Festival Academy, hvor jeg havde fornøjelsen af at arbejde sammen med violinister og dirigenter som Anne Sophie Mutter, Patricia Kopatchinskaja, Alan Gilbert og Matthias Pintscher. I 2018 blev jeg udtaget til Bang-on-a-Can Festivalen i USA, hvor jeg fik lov til at arbejde med den amerikanske komponist Steve Reich. 

Jeg elsker at undervise og at give eleven de bedste forudsætninger for at kunne udvikle sig på sit instrument. For mig som lærer er det vigtigt, at mine elever lærer at øve sig rigtigt og synes, det er sjovt at øve sig – så spiller musikken i sidste ende af sig selv.

Når hverdagen tillader det, får jeg også støvet min hardangerfele af, som jeg holder meget af at spille på. Sideløbende med min undervisning på OrkesterEfterskolen er jeg medlem af kvartetten for barok- og samtidsmusik Vierhalbiert og solistensemblet Curious Chamber Players. Jeg bor til dagligt i Holstebro sammen med min datter Esther og min mand Theophil Dan, som også underviser i violin/bratsch på både OrkesterEfterskolen og Holstebro Musikskole.

Theophil Dan

Theophil Dan

Violin og bratsch.

Læs mere

Jeg blev født ind i en musikalsk familie i 1986 i Transsylvanien (Rumænien) og begyndte at spille violin som seks-årig i min hjemby Cluj-Napoca. Som 14-årig modtog jeg priser ved flere musikkonkurrencer og turnerede i Tyskland, Finland og Schweiz med mine brødre, som jeg danner Trio Dan sammen med. Vi har indspillet flere CD’er og tager hvert år på turné i oktober, hvor vi hovedsageligt spiller i Tyskland og Schweiz. 

Jeg har gået på konservatorierne i Berlin, Wien og Graz og har deltaget i masterclasses og festivaler i Sverige, Finland, Italien og Østrig, hvor jeg har tilegnet mig en bred musikalsk indsigt og forståelse for især nye undervisningsmetoder og moderne violinteknik anvendt af legendariske violinpædagoger som f.eks. S. Picard og K. Maetzl (Alban Berg Quartet). I årenes løb har jeg gennem mit musikerskab indset, at jeg har lært de vigtigste instrumentale færdigheder autodidakt. Derfor prøver jeg i min undervisning så vidt muligt at opmuntre mine elever til at vække deres indre lærer, som vil guide dem i deres studieår fremover – med eller uden et instrument i hånden. 

Sideløbende med min undervisning i violin og bratsch på OrkesterEfterskolen underviser jeg også på Holstebro Musikskole og på Akademie für Musik Berlin. Udover at være en begejstret musiker elsker jeg at nørde i violinbyggeri og designe hagebrætter og andet tilbehør til strygeinstrumenter i min fritid. Jeg taler udover mine modersmål (ungarsk og rumænsk) også dansk, tysk, engelsk og forstår spansk og italiensk. Til daglig bor jeg i Holstebro sammen med min hustru Sofie Thorsbro Dan, som også er violinist og underviser på OrkesterEfterskolen. Sammen har vi vores datter Esther, som vi elsker at synge og spille for.

Malene Rohden

Malene Rohden

Sang, musikteori og hørelære.

Læs mere
Uddannet fra musikvidenskab, Aarhus Universitet, og er nu i færd med at afslutte kandidaten på AM, den musikpædagogiske uddannelse, ved Det Jyske Musikkonservatorium, med hovedfag i hørelære, sang og korledelse.

I mit virke som underviser elsker jeg at lege med metodikker fra både en klassiske og den rytmiske verden. Jeg har erfaret, at vi som klassiske musikere nok er stærke på noderne, men kan lære meget fra rytmiske musikeres indre groove. Det afrikanske ord Kucheza er (ud over en anerkendt musikforening i Århus) et udtryk for hvordan krop og musik er ét, og i mine hørelæretimer vil vi blandt andet fokuserer på at gøre rytme til mere end nogle nodehalse i et partitur, for at styrke den enkelte elev som musiker.

I musikteori styrker vi elevens vidensapparat, for at give mulighed for, at opnå større forståelse for den musik eleven selv spiller, samt at opbygge evnerne til at give sig i kast med selv at skabe musik.

Med udgangspunkt i F.V. Nielsens musikdidaktikker søger jeg i mine timer i teori og hørelære således at styrke den enkelte elevs viden og håndværk, så de kommer til at stå stærkere som musikere, og kan arbejde med større musikalsk overskud når kreativiteten få mere plads til solo- og orkestertimerne.

Når jeg ikke underviser på efterskolen, fungerer jeg som sanger på diverse projekt ensembler og koncerter. Desuden dirigerer jeg to kor, et klassisk blandet kor og et rytmiske kvindekor, og bikser i min fritid gerne en mean butter chicken marsala sammen i mit køkken.

Maja Kjær Jacobsen

Maja Kjær Jacobsen

Violin, folkemusik og koordinator for Hr. Borgs bal.

Læs mere
Jeg er violinist, sanger, komponist, forsker og danser indenfor dansk og nordisk folkemusik.

Jeg er uddannet folkemusiker fra Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og har specialiseret mig i traditionel musik fra min hjemegn omkring Silkeborg.

Igennem en årrække har jeg arbejdet for at udbrede kendskabet til musik-, sang- og danse-traditionerne fra Danmark og Skandinavien, bl.a. med udgivelsen af en nodebog med 199 spillemandsmelodier fra Silkeborg-egnen, og flere musikudgivelser med trioen Fru Skagerrak.
Min undervisning og koncerter foregår både i Danmark og i udlandet, hvor turnéerne ofte er gået til resten af Europa, USA, Canada og sågar Australien.

For mig er det vigtigt, at det er sjovt at beskæftige sig med musik, uanset hvilket niveau man befinder sig på, om uanset om man er begynder eller øvet, har høje mål eller ikke.

Jeg underviser meget på øret, og stiler efter at få mine elever til at lære at spille efter hukommelse, da det giver rigtig stor frihed i musikken. Mit speciale – også i min undervisning – er traditionel og nyskreven folkemusik, hovedsageligt fra Danmark men også fra resten af Norden, England, Irland, Skotland, Canada og USA.

Hør her min duo Maskineri:

Jacob Lidåkra

Jacob Lidåkra

Klaver, kammermusik
og akkompagnement.

Læs mere

Den svenskfødte pianist Jacob Lidåkra gjorde i november 2016 sin debut i Musikverein i Wien. Han har mange års erfaring som koncertpianist og akkompagnatør, og har optrådt på et utal af festivaler og spillet koncerter i Sverige og resten af europa. Han er tilbagevendende kunstner og stipendiemodtager på festivalen The International Holland Music Sessions og har tourneret med koncertserier i hele Holland. Han har vundet 2. pris samt pris for bedste moderne værk i Stockholm International Music Competition 2012, 2. pris i Ljunggrenska tävlingen 2016 (en af Sveriges mest betydelige konkurrencer for klassisk musik) og var den eneste vinder af Yamahas stipendiekonkurrence i Finland 2017.

 

Jacob har en bacheloreksamen fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, hvor han studerede hos Stefan Bojsten og en mastereksamen fra Sibelius Akademiet, hvor han studerede hos prof. emerita Liisa Pohjola. Han har også modtaget undervisning af Dmitri Bashkirov, Angela Hewitt og Matti Raekallio, samt været studerende ved Lake Como International Piano Academy Summer School under Stanislav Ioudenitch og William Naboré.

 

Han har ved siden af sin solokarriere altid arbejdet intensivt med sangere og instrumentalister, og har studeret kammermusik og akkompagnement for bl.a. Martin Katz, Ralf Gothóni, Camilla Nylund og Anne-Sofie von Otter, samt været deltager i Nordisk Sångfestival 2018 og 2019. Dette har ledt til mange koncerter i Norden og Europa, samt at han, sammen med bas-sangeren Markus Suihkonen, blev finalister i Helsinki Lied Competition 2015. Jacob var også hyret som akkompagnatør i den internationale sangkonkurrence Mirjam Helin i Finland 2019.

Jacob var grundlægger af klaverkvintetten Aurora Piano Quintet, med musikere fra mange forskellige lande. De spillede koncerter i Tjekkiet, Sverige og England, hvor de også startede Sevenoaks International Chamber Music Festival.

Siden Jacob i 2019 flyttede til Holstebro, har han haft travlt og er en efterspurgt musiker og pædagog.

 

I august 2018 var Jacob i Portland, Oregon og deltog i Golandsky Institutets sommersymposium hvor han studerede The Taubman approach, som er en tilgang til en sund og velfungerende klaverteknik. Dette findes næsten udelukkende i USA og han er en af de få fra Europa, som studerer det.

Denne tilgang til klaverteknik og den lange uddannelse fra Sibelius Akademiet (som også inkluderer den fulde pædagogiske uddannelse, og et pædagogisk speciale, som blev honoreret med topkarakter) danner grundlaget for Jacobs undervisning. For Jacob er det vigtigste at give de kommende generationer af musikere professionelle værktøjer til øvning, indstudering, nodelæsning, teknik og udtryk. For når disse vigtige ingrendienser er på plads, kan eleverne selv udvikle deres egen personlige stil og opleve, hvor fantastisk det er, at udtrykke sig gennem musikken.

Johanne Andersson

Johanne Andersson

Cello.
Læs mere
Jeg er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2009, hos Vincent Stadlmair og Michaela Fukacova og har derudover deltaget i et utal af masterclasses med blandt andre Erling Blöndal Bengtsson, Soo-Kyung Hong, Mats Rondin og Henrik Brendstrup.
Jeg har ud over undervisningen på Orkesterefterskolen et bredt og varieret virke som cellist i et utal af sammenhænge.
Jeg spiller blandt andet i duoen Les Gigues, er fast assistent i Færøernes symfoniorkester, spiller solokoncerter, samt laver alt fra børnekoncerter, til teater, opera og musicalopsætninger. Derudover komponerer og spiller jeg egen musik, hvor jeg bruger loops, elektronik og improvisation. Jeg brænder for at udforske mit instrument i utraditionelle sammenhænge.
I løbet af et år her, kommer vi til at nørde Bach, bueteknik og spille skalaer til perfektion. Hvis det tekniske fundament er i orden, er der ingen grænser for musikken.

Når jeg absolut skal holde fri fra musikken, elsker jeg at sejle. Jeg var engang sømand i 3 uger, men måtte gå i land før tid, fordi jeg ikke kunne undvære min cello

Marike Sofie Pilegaard Grüttner

Kontrabas.

Læs mere
Marie Sønderskov

Marie Sønderskov

Tværfløjte.
Læs mere
Jeg er uddannet klassisk fløjtenist på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor jeg i 2017 debuterede fra solistlinjen. Undervejs har jeg været på udveksling på Sibelius Akademiet i Helsinki og Kunitachi College of Music i Tokyo. I 2015 modtog jeg Harby Fondens legat og var solist med Aarhus Symfoniorkester.

Jeg har rejst kloden rundt for at spille koncerter med symfoniorkester, ensembler, kammermusik og solo. I 2014 flyttede jeg til Japan for at studere ny fløjtemusik, og blev samtidigt grebet af de urgamle bambusfløjte-traditioner. Der fik jeg også mulighed for at være med i to helt anderledes orkesterformer: Gagaku (Japansk hofmusik og verdens ældste form for sammenspil) og fløjtesymfoniorkster!

Jeg optræder meget med nyskreven musik, samarbejder med internationale komponister og uropfører nye værker. Det er bl.a. blevet til en håndfuld nye værker for solo fløjte og live computer.

Ofte laver jeg projekter med andre kunstformer, hvor jeg som regel komponerer musikken selv eller improviserer.

Jeg er fast medlem af Njyd Quartet og Faces Ensemble. – Og så spiller jeg duo med kontrabas!

Tilbage i 2001 blev jeg optaget på MGK i Holstebro. Jeg spillede første koncert i det, der er blevet til OrkesterEfterskolen. Nu synes jeg det er vildt spændende, at være tilbage og hjælpe nye musikere på vej.

mariesonderskov.com

Weronika Blautenberg

Weronika Blautenberg

Obo.
Læs mere
Jeg kommer fra Gdansk i Polen og studerer lige nu obo på konservatoriet i Aarhus.
Jeg startede med at spille blokfløjte, da jeg var 7 år gammel og har spillet barokmusik på højt niveau i 10 år.
Jeg begyndte på obo, da jeg var 15 år og er nu ved at færdiggøre min uddannelse som både musiker og musikpædagog.
Jeg er meget glad for Danmark, er ved at lære dansk og spiller i mange sammenhænge, både kammermusik og symfoniorkester.

Det er en stor ære at hjælpe unge oboister videre på deres musikalske vej.
Min drøm er, at hjælpe eleverne med at blive åbne og nysgerrige på hele verden, være modige, kreative og selvbevidste.

Jeg tror på, at det at lære at spille et instrument kan ændre et menneskes liv positivt. Du udvikler selvdisciplin, evnen til at planlægge vejen til et mål og evnen til samarbejde.

Jeg ønsker, at hver eneste obotime skal være en god oplevelse, så eleven får lyst til at lære mere og mere om musikkens hemmeligheder…

Anders Christensen

Anders Christensen

Klarinet.
Læs mere
Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. MGK koordinator på Holstebro Musikskole og dirigerer musikskolens harmoniorkester.

Anders bor i Holstebro og er også hurtig med en badminton-ketcher!

Uffe Munkgaard

Uffe Munkgaard

Fagot.
Læs mere
Jeg har diplom som fagottist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og mere end 25 års erfaring som professionel koncertarrangør, dirigent, orkester- og kammermusiker. Jeg elsker at undervise på Orkesterefterskolen af mange grunde, men ikke mindst fordi, jeg nyder de unge elevers engagement i at lære fagottens finurligheder og musikkens mysterier at kend
Trine Jensen-Gadegaard

Trine Jensen-Gadegaard

Saxofon.
Læs mere
Jeg er uddannet klassisk saxofonist fra konservatorierne Det fynske Musikkonservatorium (nu Syddansk Musikkonservatorium), Conservatoire de Bruxelles og Conservatorium van Amsterdam.

Jeg har undervist siden 1995, hvor jeg underviste parallelt med mine studier. Siden da har jeg undervist i både Luxembourg (Union Grand Duc-Adolphe), Belgien (Musikakademie der Deutschsprachigen Gemeinschaft) og Danmark. Flere af mine tidligere elever er i dag professionelle musikere. I dag underviser jeg, ud over OrkesterEfterskolen, på Skive Musikskole og Viborg Kulturskole. Jeg underviser fortrinsvist i saxofon og er desuden ansat som dirigent for Viborg FDF’s harmoniorkester, Viborg Concert Band og Skive Postorkester.

Udover mit virke som underviser, spiller jeg kirkekoncerter rundt om i landet og har assisteret i Odense Symfoniorkester og Ålborg Symfoniorkester, når de har haft brug for en klassisk saxofonist. Jeg har spillet en del kammermusik, og spiller bl.a. i dag med duo’en Deux Baleines.

Ignacio Montero Requena

Ignacio Montero Requena

Valdhorn.

Læs mere

Jeg er uddannet klassisk valdhornist fra konservatoriet i Aarhus og Conservatorio superior de música Joaquín Rodrigo i Valencia.

Jeg lægger stor vægt på at gøre undervisningen så spændende som muligt for mine elever og går altid efter at få mine elever så langt, de kan!

Jonathan Henneveld

Jonathan Henneveld

Basun.

Læs mere

 

 

Henrik Knarborg Larsen

Henrik Knarborg Larsen

Slagtøj.
Læs mere
Jeg er til daglig lektor og leder af slagtøjsuddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium og aktiv som solist og kammermusiker, samt fast medlem af Aarhus Sinfonietta. Jeg bor i det naturskønne Ry og elsker at lege med min lille datter, ro kajak, undervise og spille musik.
Søren Normann Larsen

Søren Normann Larsen

Guitar.
Læs mere
Jeg studerede på Nordjysk musikkonservatorium hos Karl Petersen og afsluttede med diplomeksamen i 1996 efter videre studier i Spanien hos José Tomas.

Jeg er vild med at nørde med den vidtforgrenede familie af guitarinstrumenter, og prøver at få spillet på hele min samling, der udover en masse guitarer tæller en lut, en ukulele, en mandolin og  en dobro

Jeg elsker at spille koncerter og har gennem alle årene været aktiv som solo og kammermusiker. Den seneste tid har jeg mest spillet med duoen Guitar-á-Bec (blokfløjter + guitar/lut) og i folkemusik-trioen Rewentlovs Krat (violin, guitar, blokfløjter). Jeg spiller også med Odin Teatrets husorkester og bytter af og til den klassiske guitar ud med el-guitaren for at spille dansemusik til fester.

Jeg har været ansat på Holstebro Musikskole siden 2001. Hér er mit højeste mål at viderebringe min egen begejstring for guitaren. Dette gælder for al min undervisning, fra begyndere til elever på MGK. Forhåbentligt lykkes det mig i samme ombæring at plante et frø i mine elever, der kan vokse til en livslang musikglæde.

Anne Sophie Parbo

Anne Sophie Parbo

Klaver og akkompagnement.

Læs mere
(f. 1975) er pianist med diplomeksamen i klassisk klaver fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1999. Hun har modtaget undervisning hos Georg Vásárhelyi, Erik Kaltoft, Ulrich Stærk og på sit 5. studieår hos Håkon Austbö ved Schweelinck-konservatoriet i Amsterdam.

Siden konservatoriet har Anne Sophie spillet kammermusik, akkompagnement af sangere og solistisk med fokus på 20. århundredes musik. Anne Sophie har spillet som solist med Aarhus Symfoniorkester og har givet koncerter rundt omkring i det danske land bl.a. med mezzosopran Birgit Demstrup og Rikke Simonsen.

I sin klaverundervisning arbejder Anne Sophie med at opbygge et stærkt musikalsk og teknisk fundament hos eleven. Således at eleven med selvstændighed og lidenskab kan udvikle sig til at blive professionel klassisk musiker og finde sin egen personlige musikalske stil.

Linda Fanø Clausen

Linda Fanø Clausen

Blokfløjter.
Læs mere
Jeg er uddannet blokfløjtenist fra Det Jyske Musikkonservatorium/Nordjysk Musikkonservatorium i 2001, undervejs med studier i Tokyo, Japan, hvor jeg studerede blokfløjte, shakuhachi/klassisk japansk musik og blokfløjte-bygning.

Jeg har altid elsket at spille musik i mange genrer og fra mange forskellige tids-epoker, og har derfor spillet alt fra folkemusik i egne arrangementer, orientalsk middelaldermusik, fejende lykkelig og håbløst sørgmodig renaissancemusik i blokfløjte-ensembler, swingende barokmusik med originalinstrumenter fra den tid, liflig klassik samt eksperimenterende og overraskende ny kompositions-musik – specielt den japanske.

Jeg har spillet i mange orkestre og ensembler, og spiller pt. i duoen Guitar-á-Bec (blokfløjter + guitar/lut) og i folkemusik-trioen Rewentlovs Krat (violin, guitar, blokfløjter). Jeg har optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester og vundet Musikkonservatoriets Solistkonkurrence under min uddannelse.

Udover selv at spille er min passion også at give min interesse for mit instrument videre til andre. Jeg har haft fornøjelsen af at undervise blokfløjte-elever på flere af egnens musikskoler, men arbejder nu udelukkende på Holstebro Musikskole, hvor jeg har en dejlig talentfuld flok elever.

Jeg underviser blokfløjte-eleverne på OrkesterEfterskolen samt på MGK MidtVest, hvor jeg også er klassisk koordinator.

Eyal Weinberger

Eyal Weinberger

Trompetlærer.

Læs mere

Efter tre års arbejde i Israels Radio Orkester, og da jeg havde færdiggjort min bachelor på Jerusalem Academy of Music, kom jeg til Danmark for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium i Kristian Steenstrups klasse.

Da jeg havde færdiggjort min kandidat, var jeg blevet forelsket i Danmark. Jeg besluttede derfor at give det en chance og blive længere tid i landet.

Siden da har jeg undervist, spillet og dirigeret i hele Jylland, og jeg elsker hvert øjeblik af det. Det er min passion at videregive og dele al den viden og de værktøjer, jeg selv har tilegnet mig igennem mine studier, til de yngre generationer.

Udover at undervise i forskellige institutioner såsom Vejen Musikskole og Steiner Skolen i Skanderborg dirigerer jeg også Randers Jernbaneorkester og arbejder som freelance musiker i forskellige orkestre og ensembler som enten trompetist eller dirigent. 

Når det lykkedes mig at finde noget fritid, elsker jeg at udforske den danske natur og kultur, at dyrke sport og bruge tid sammen med min familie og venner.

SKOLELÆRERE

Mathias Hørup Jensen

Mathias Hørup Jensen

Engelsk, samfundsfag, medborgerskab og idræt.

Læs mere

Jeg er uddannet lærer fra Læreruddannelsen i Aarhus, med fagene: engelsk, samfundsfag og idræt. Som lærer brænder jeg rigtig meget for samtlige af mine fag. OrkesterEfterskolen er mit første faste lærerjob på fuldtid. Tidligere har jeg arbejdet i forskellige vikariater og som privatunderviser, men har altid drømt om at få lov til at lave efterskole.

Til hverdag bor jeg i Aarhus med min kæreste, Louise, som også er lærer. I min fritid går jeg til bouldering og volleyball. Derudover kan jeg lide at udfolde mig kreativt med spraymaling.

Jeg er en af de få ansatte på skolen der ikke spiller noget instrument eller kommer fra en musikalsk baggrund. Dog fylder musik meget i mit liv alligevel, hvor jeg i privaten med glæde smider en hiphop-skive på pladespilleren.

Line Mikkelsen

Line Mikkelsen

Lærer

Dansk, engelsk, studiestøtte og UU-vejledning.

Læs mere

Jeg er uddannet gymnasielærer i dansk og engelsk og har tidligere arbejdet på en hf-skole og været fængselslærer, så livet som efterskolelærer er stadig meget nyt, men ikke desto mindre vidunderligt udfordrende. Jeg holder meget af at undervise i litteratur og tekster, som udfordrer mine elever i deres opfattelse af sig selv og omverdenen.

Lars Petersen

Lars Petersen

Lærer

Matematik, biologi, geografi
samt fysik/kemi.
Læs mere
Lærer fra Silkeborg seminarium i 2008. Han har desuden meritter inden for så forskelligartede fagområder som landbrug, skovbrug, musikundervisning, småbørnspædagogik, snedkeri og polyestergarn. Kan desuden finde på at spille lidt klaver når det kommer over ham.

Bor syd for Silkeborg på en slægtsgård sammen med Katrine og datteren Johanne.

Gitte Buus Andersen

Gitte Buus Andersen

Lærer og fotograf

Dansk som andetsprog,
støttelærer og fotograf.
Læs mere
Lærer fra Nr. Nissum Seminarium i 1987 med hovedfagene dansk og billedkunst. Efteruddannelser: specialundervisning, dansk som andetsprog, svømmelærer, kraniosakralterapi.

Hobbyer: Foto, maleri, pilates, og tursejlads.

Bor i Nr. Nissum sammen med Ulrik, som er musikskolelærer. Har 3 voksne døtre som hhv. spiller bratsch, tværfløjte, guitar og klaver. De 2 ældste går på Det Jyske Musikkonservatorium.

Yndlingsmusik: Klassisk.

Tove Bjerre

Tove Bjerre

Lærer

Idræt.
Læs mere
Køkkenleder på OrkesterEfterskolen. Er desuden idrætslærer, huslærer og vagtlærer.

Jeg holder meget af musik, naturen og islandske heste, som jeg har et par stykker af hjemme på Kronheden ved Ulfborg.

Marie-Louise Høeg

Marie-Louise Høeg

Viceforstander og lærer

Dansk, 10. Classic og specialundervisning.

Læs mere
Jeg er uddannet mag.art. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet – med speciale i teori og analyse – og meget snart som lærer fra seminariet i Nr. Nissum.

Gennem de sidste 3 år har jeg – sideløbende med min læreruddannelse – arbejdet i forskellige vikariater på 2 folkeskoler i Holstebro samt på OrkesterEfterskolen. Før det havde jeg i omkring 20 år arbejdet med ledelse, projektledelse, administration og pædagogik i det klassiske musikliv i Danmark, herunder på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Dansk Talentakademi.

I min fritid læser jeg bøger, går på lange vandreture, spiller som organistvikar og er engageret i frivilligt arbejde. Jeg bor i Holstebro med min mand og vores 3 døtre.

Anja Engdal Rehl

Anja Engdal Rehl

Lærer

Dansk, engelsk, tysk.

Læs mere
Den 21.marts 1966 flængedes himlen af et hjerteskærende skrig. Jeg forlod den trygge hule og dumpede ned i det kolde badekar. På trods af den hårde opstart er jeg lykkedes nogenlunde, synes jeg selv ?

I 1996 blev jeg færdig med teologiuddannelsen på Københavns Universitet. Men da det gik op for mig, at præster kun har fri om mandagen, valgte jeg i stedet at blive efterskolelærer – og har aldrig fortrudt det. Jeg har derfor efterhånden over 20 års erfaring i efterskolelivet.

Fra 2017 kunne jeg også kalde mig for linjefagslærer i dansk.

Som lærer brænder jeg især for sprogfagene dansk, tysk og engelsk.

I min fritid spiller jeg fodbold, gamer og læser gerne teologisk & filosofisk litteratur.

Jeg bor i Holstebro sammen med min kone og to børn, samt en lille pelsklump, som drengene kalder en hund.

LEDELSE OG KONTOR

Asbjørn Damgaard Faleide

Asbjørn Damgaard Faleide

Forstander

Dirigent for fælleskor og lærer i korledelse.

Læs mere

Uddannet dirigent ved Det Jyske Musikkonservatorium og sanger fra konservatoriet i Tromsø.
Jeg trådte mine musikalske barneskridt i den norske harmoniorkesterbevægelse og spillede basun i mine børne- og ungdomsår. Efter gymnasiet var det sang og korledelse der fangede min interesse og jeg læste sang ved konservatoriet i Tromsø før jeg flyttede til Oslo hvor jeg studerede musikvidenskab.
Som den første nogensinde debuterede jeg i 2018 fra Det Jyske musikkonservatoriums solistklasse med klassisk korledelse som hovedinstrument. Inden det læste jeg kandidatudannelsen i klassisk korledelse ved samme institution.
I 2019 blev jeg tildelt Léonie Sonnings Musikfonds talentpris.

Som freelancemusiker har jeg blandt andet dirigeret en opførelse af Tryllefløjten med Det Jyske Musikkonservatoriums sangfaggruppe og Aarhus Amatørsymfoniorkester. Jeg har været med til at grundlægge det semiprofessionelle vokalensemble Ensemble Edge. Sammen med Aarhus Amatørsymfoniorkester har jeg fået dirigere flere symfonier, senest Beethovens 6. symfoni i Aarhus rådhus.

Jeg er gift og bor sammen med min kone Liv Nora i forstanderboligen på OrkesterEfterskolen.

Inge Gudiksen

Inge Gudiksen

Sekretær

Styr på planlægning. Tager telefonen og meget mere.

Læs mere
Når man ringer til OrkesterEfterskolen, er jeg ofte den første man træffer og jeg forsøger at svare på alle jeres spørgsmål med et smil.

Jeg er et talmenneske og elsker tal, derfor sidder jeg på kontoret og varetager alle administrative opgaver. Min baggrund er en revisoruddannelse samt en HD i regnskabsvæsen. Jeg har været med siden skolens start, først som medarbejder hos skolens revisor og siden december 2004 på denne side af skrivebordet.

Elevernes uddannelse efter OrkesterEfterskolen ligger mig også meget på sinde, så jeg varetager skolevejledningen for en gruppe elever hvert år.

Andre skønne arbejdsopgaver er når eleverne kommer ind i til mig for at hente deres post, sætte penge på vaskekortet, eller bare spørge om dit og dat.

Jeg bor med mand og 2 børn ca. 10 km. udenfor Holstebro.

KØKKEN OG PEDEL

Tove Bjerre

Tove Bjerre

Køkkenleder

Køkkenleder, idrætslærer og huslærer.
Læse mere
Køkkenleder på OrkesterEfterskolen. Er desuden idrætslærer, huslærer og vagtlærer.

Jeg holder meget af musik, naturen og islandske heste, som jeg har et par stykker af hjemme på Kronheden ved Ulfborg.

Lisa Svenstrup Jensen

Kok

Laver mad.

Læs mere
Uddannet kok i år 2000. Grundlæggende lederuddannelse og kurser i konflikthåndtering. Tidligere køkkenchef og ansvarlig for oplæring af elever på flere restauranter og hoteller. Souchef på Nr. Vosborg og Hotel Schaumburg.

Jeg har ikke selv gået på efterskole eller spillet musik, men elsker den daglige dialog med de unge – omringet af musik og sang. Det gør mig i godt humør.

Jeg bor i Holstebro og har to drenge.

Devi

Devi

Køkkenassistent

Laver mad og holder styr på køkkenet.
Læs mere
Devi kommer fra Sri Lanka, men bor i nu Holstebro med sin mand og tre børn.
Jens Holm

Jens Holm

Pedel

Holder styr på, at bygninger og meget andet virker, som det skal.
 

OM MUSIKEFTERSKOLEN

OrkesterEfterskolen er en musikefterskole for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vi har linjer indenfor orkesterklaver, sang og korledelse, orgel, folkemusik samt guitar og blokfløjte.

KONTAKT


OrkesterEfterskolen
Bisgårdmark 18
7500 Holstebro