Oplev os og følg med

Events

 

mødpersonalet-dagen 26. april

Vores traditionsrige Mødhinandendag er blevet udskudt – foreløbigt til maj måned – om alt går vel.

Indtil da inviterer vi alle de kommende elever til en Mød-personalet-dag – som et webinar.

Denne dag kl 13-14 transmitterer vi direkte fra Høresalen. Vi synger en fællessang, alle lærere og huslærere præsenterer sig selv på skærmen, årets kalender bliver gennemgået og det bliver muligt at stille spørgsmål via chatten.

Vi viser også det skoletøj, som I senere får mulighed for at bestille og så glæder vi os til at se alle rigtigt senere.

 

KAMMERMUSIKFESTIVAL 21. OG 22. MAJ 2022

Kom til OrkesterEfterskolens første kammermusikfestival

I weekenden den 21. og 22. maj 2022 åbner OrkesterEfterskolen dørene til skolens allerførste kammermusikfestival med professionelle musikere fra både ind- og udland samt omkring 20 ensembler med elever fra OrkesterEfterskolen.

Temaet for kammermusikfestivalen er primært dansk kammermusik eller musik, der på den ene eller anden måde har en tilknytning til Danmark. Der vil være musik fra komponister som Nielsen, Langgaard, Kuhlau, Koppel, Matti Borg, Amberg og van der Pals. Efterskolens elever spiller også mere traditionel klassisk musik af blandt andre Schubert, Schumann, Sjostakovitj og Dvorak.

De professionelle kunstnere, der spiller sammen med eleverne, er Gitta-Maria Sjöberg, Gordan Trajkovic, Janne Thomsen, Markus Falkbring, Tobias van der Pals samt Jacob Lidåkra. Mellem koncerterne vil underviser på OrkesterEfterskolen Malene Rohden holde foredrag om dansk musik med udgangspunkt i den pågældende dags koncertprogram.

OrkesterEfterskolens kammermusikfestival afholdes med støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, William Demant Fonden, Augustinus Fonden og Vestforsynings Initiativpulje.

Torsdag og fredag den 19. og 20. maj kickstarter OrkesterEfterskolens elever festivalen med masterclasses med de ovenstående kunstnere, hvor dørene vil være åbne for interesserede. Det hele vil foregå i OrkesterEfterskolens Høresal, Bisgårdmark 18, 7500 Holstebro.

Vi glæder os til at se dig!

Program:
Torsdag 19. maj
18.45-21.00: Masterclasses på OrkesterEfterskolen

Fredag 20. maj
15.45-18: Masterclasses på OrkesterEfterskolen

Lørdag 21. maj
Koncert 13.00: Elever fra OrkesterEfterskolen samt Gordan Trajkovic, Markus Falkbring, Tobias van der Pals og Jacob Lidåkra
15-15.30: Foredrag ved Malene Rohden
Koncert 16.00: Elever ved OrkesterEfterskolen samt Gordan Trajkovic, Markus Falkbring, Tobias van der Pals og Jacob Lidåkra

Søndag 22. maj
Koncert 13.00: Elever ved OrkesterEfterskolen samt Gitta-Maria Sjöberg, Gordan Trajkovic, Markus Falkbring, Tobias van der Pals og Jacob Lidåkra
15-15.30: Foredrag ved Malene Rohden
Koncert 16.00: Elever ved OrkesterEfterskolen samt Janne Thomsen, Gitta-Maria Sjöberg, Gordan Trajkovic, Markus Falkbring, Tobias van der Pals og Jacob Lidåkra

 

Kalender

af | mar 16, 2017

fastelavn d. 17. marts

 Så skal der klæds ud! Og slås på tønde og spises fastelavnsboller. Og vindes præmier for bedste udklædning.

 

gammelelevdag lørdag d.14. marts

 Traditionen tro burgere kl 12 i Spisesalen og derefter fælleskor i Høresalen med Ole.
NYT I ÅR:
Matinekoncert i Valgmenighedskirken kl 15, derefter kagebord hjemme kl 16.30.

Program til Matinekoncerten
Alle de goe gamle fælleskor-ting:
Tourdion, Goodnight, Alle de voxende, Locus Iste, Go down Moses

Desuden indslag fra gamle ORKER: bratschduet, fløjtecelloduet m.m.

 

københavnerturen 6.-8. marts

Vi skal se den nye Karen Blixen ballet på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, besøge hinanden og ikke mindst: deltage i den store Orkesterfestival i DR koncerthuset. Vi spiller både lørdag og søndag.

 

 

koncert med ensemble midtvest torsdag d. 5. marts kl 19.30

De elever, der har spillet kammermusik med musikerne fra Ensemble Midtvest spiller koncert i ensemblets egen koncertsal på HEART, kunstmuseet i Herning. Gratis adgang.

 

 

besøg af ensemble midtvest

Musikerne fra Ensemble Midtvest kommer en hel uge og eleverne får mulighed for at blive undervist og spille kammermusik med de professionelle musikere.

 

 

musikterapistudiet – introduktion mandag d. 2. marts

Vi får besøg af studerende fra Musikterapi på Aalborg Universitet, som fortæller om uddannelsen.

 

 

improvisationsworkshop søndag d. 1. marts

Vores klaverelever, men også andre nysgerrige elever har mulighed for at deltage i en workshop med John Mortensen. Programmet består af grundlæggende improvisationsteknik, kammermusikalsk improvisation og et foredrag om det historiske aspekt af klassisk improvisation. 

Besøget arrangeres i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og Kirkemusikskolen i Vestervig.

 

 

improvisationskoncert lørdag d. 29. februar

 Vi får besøg af den amerikanske pianist John Mortensen, som spiller improvisationskoncert i Orkestersalen kl 19.30. Koncerten er gratis og åben for alle interesserede.

 

 

elever spiller til musikgudstjenester 

I hele februar og marts får mange af vores elever mulighed for at spille til musikgudstjenester. Det bliver gode generalprøver på deres MGK optagelsesprøver rundt om på de forskellige MGK-centre. 

 

 

besøg fra aurehøj gymnasium d. 6. februar 

Vi får besøg af både kor og orkester. Det bliver muligt at spilel med i orkestet og høre noget om musiklivet på Aurehøj.

 

 

Hr. Borgs bal lørdag d. 1. februar 

Næste omgang af Hr. Borgs Bal løber af stablen. Mads Hansens Kapel står for musikken og instruktionen – det bliver en fest!

Det er gratis at være med, bare tilmeld dig andetsteds her på siden.

 

 

filmfestival! 

Vi ruller den røde løber ud og glæder os til at få besøg af figurer fra film og serier…

Torsdag d. 23. januar holder vi vores egen GOLDEN ORK festival, med udklædning, præmier og Lanciers.

 

 

nytårskoncert med Orkester Midtvest, lørdag d. 18. januar

Det er også en tradition, at mange af vores elever får lov at spille med i Orkester Midtvest til den store nytårskoncertrække!

Sopransolist Susanne Elmark. Konferencier Mathias Hammer. Dirigent Ole Faurschou

Hele skolen hører afslutningskoncerten i Musikteatret i Holstebro lørdag kl 15.

 

besøg fra sankt Annæ gymnasium 13. januar

Det er efterhånden en tradition, at 1. år MGK på SAG kommer forbi her hos os i januar og spiller koncert og fortæller om Sankt Annæ Gymnasium. Et dejligt gensyn med mange elever fra sidste år, som nu er startet på SAG og MGK.

 

Lørdagsskole 11. januar

Et helt nyt tiltag. 

I stedet for den almindelige  “Efterskolernes Aften” i januar inviterer vi til en hel dag med smagsprøver på vores særlige fag: hørelære, musikteori, værklytning, fælleskor m.m. Læs mere om dagens program og tilmelding andetsteds på hjemmesiden.

 

dansk- norsk venskabskoncert 17. november

Gratis koncert i Holstebro Kirke søndag kl 15.

Programmet består af dels det norske blæserorkesters egne værker, samt orkesterEfterskolens eget symfoniorkester og strygeorkester. Desuden er der fællesnumre for alle blæserne, samt et stort flot 100 mands fælleskor med både danske og norske tekster!

 

Besøg af norsk venskabsorkester 15.-18. november

Vi får besøg af det norske HUKK, som er et ungdomstalentblæserorkester. Vi spiller og synger sammen og lærer hinanden at kende inden vi skal besøge dem i Norge i maj måned.

 

 

Klassisk Improvisation med Ensemble midtvest 13. + 14. november

Vi får besøg af Danmarks eneste professionelle ensemble, der arbejder med klassisk improvisation. Først hører vi en af ensemblets improvisationskoncerter og dagen efter får eleverne lov at lege med… 

 

 

Musikcafe og forældresamtaler 2. + 3. november

Alle forældre inviteres op på skolen for at tale med lærerne om, hvordan det går. Vi inviterer på frokost og musikcafe, hvor alle elever har mulighed for at spille, akkompagneret af vores pianist Vitalija og kaffe og kage.

 

 

huslærerbesøg 

Det bliver hyggeligt! Alle elever kommer hjem og besøger deres huslærer i uge 41.

 

 

hr. borgs bal nr 1 lørdag d. 5. oktober 

Første koncertbal! En hel dags workshop med de bedste folkemusikere og folkedansere. Læs mere under Camps, hvor man kan tilmelde sig hele dagen. Man kan også bare møde op og høre koncerten kl 16 i orkestersalen på Bisgårdmark.

 

 

festival: klassiske dage 3. – 6. oktober 

Så er der festival med fantastiske solister fra hele verden. Temaet i år er Prayers and Stories og vi skal høre koncerter med festivalens gæstestjerner, impro-workshop med Hugo Ticciati, symfoniorkesterkoncert med Orkester Midtvest og pianisten Marianne Shirinyan, der spiller Rhapsody in Blue.  DUEN (Det danske ungdomsensemble) spiller natkoncert med bl.a. Janne Thomsen som solist…

 

 

forældrebesøgsdag lørdag d. 28. september 

Kom glad med både bedsteforældre og små søskende. Det er en superhyggelig dag, hvor der bliver plantet blomster, drukket kaffe, snakket og ikke mindst hørt på alle elevernes generalprøve på koncerten søndag til Efterskolernes Dag.

 

 

folkemusiklinjen på udflugt til esbjerg torsdag d. 19. september 

folkekons inviterer til en inspirationsdag.

 

 

besøg af den russisk/amerikanske violinist Alex deych torsdag d. 12. september 

Alle strygere arbejder med toneproduktion og får inspiration til smart øvning, uanset deres niveau.

 

 

koncert med blue chamber quartett lørdag d. 7. september kl 16.30 i orkestersalen.

Blue Chamber Quartet spiller på harpe, vibrafon, kontrabas og klaver og har i årenes løb arrangeret et utal forskellige klassiske værker til denne skøre besætning. Ved koncerten kan man høre værker af George Gershwin, Isaac Albéniz, Leonard Bernstein, Astor Piazzolla. Der er også en workshop om at arrangere for skøre besætninger.

 

 

Rundvisning i interaktiv udstilling i huset for kunst og design søndag d. 1.9. kl 15

Vi er inviteret til at opleve og medskabe lydfortællinger i udstillingen Sounddrama “Bundle”

 

 

Jazzkvartet-koncert fredag d. 30. august kl 19.30

Vi er inviteret til at høre lækker jazz i Orkestesalen og overvære masterclass med MGK.

 

 

 

 afslutningskoncert fredag d. 28. juni kl 19.30

 

Velkommen til årets sidste koncert med dette fantastiske elevhold. Koncerten præsenterer både symfoniorkestret, fælleskoret, klaverlinjen og folkemusik. Det er rørende og imponerende, hvad de har nået på kun 10 måneder.

Der er gratis adgang til koncerten – og der bliver propfyldt i orkestersalen på Bisgårdmark!

 

 

 

mødhinandendagen 28. aPRIL 2019 kl 12-17

 

Velkommen til næste årgang. En god dag at møde sine nye venner. Der bestilles skoletøj, alle lærerne præsenterer sig selv og deres fag, årsplanen gennemgås og mange små og store spørgsmål bliver afklaret.

 

 

 

dirigentskole

 

I år laver vi dirigentskole!  Eleverne får lov at dirigere hinanden i Schuberts 8. symfoni.

 

 

påskecamp 14. -16. APRIL 2019

 

40 gæster på alle mulige instrumenter kommer på besøg og spiller med i orkestret, synger kor, spiller i klaverklassen, prøver livet på vores helt særlige efterskole.

 

 

 

Forårsklassikeren i ikast 11. APRIL 2019

 

En masse elever tager til Bakkehuset i Ikast og spiller for et stort publikum af udviklingshæmmede børn og voksne. En virkeligt god tradition, vi har.

 

 

 

BESØG FRA aMSTERDAM yOUTH SYMPHONY ORCHESTRA 4.-7. APRIL 2019

 

Vi får besøg af vores nye venner, som vi også skal bo hos i Amsterdam. Vi øver sammen Mussorgskijs En nat på Bloksbjerg, besøger Århus og spiller koncert i vestervig Kirke. Desuden folkedans, kor, spil, lege og danish hygge.

 

 

 

gensynsdag med gamle orker 23. marts 2019

 

En herlig dag, hvor gamle orker i alle aldre kommer tilbage til skolen og synger kor, danser folkedans, møder deres gamle lærere og naturligvis får masser af kage.

Om aftenen jubilæumsmiddag for 5. og 10. årgang.

 

 

orkesterfestival i københavn 17. marts 2019

 

Vi deltager selvfølgeligt i årets store festival for ungdomsorkestre.

kl 11.30 spiller folkemusiklinjen i Foyeren og kl 16.15 spilelr symfoniorkestret i Koncertsalen.

Kom og hør både vores elever og alle de mange andre unge mennesker til denne festdag.

Der er gratis adgang hele dagen.

 

 

Balletten askepot på gamle scene 15. marts 2019

 

Vi tager til København for at spille til Orkesterfestival, men også for at opleve andre kulturting:

Fredag aften skal vi se kongelig ballet med musik af Prokofiev, vi besøger museer og går en tur på Christiania

 

 

koncert på heart med Ensemble MidtVest 7. marts 2019 kl 19.30

 

Koncert på HEART, Kunstmuseet i Herning og Ensemble MidtVests eget hus. Her fremvises resultatet af ugens kammermusikworkshop, når 8 ensembler spiller musik i alle ensemblestørrelser; fra 4 hændigt klaver og klavertrio over blæserkvintet af Hindemith og Beethovens Septet til store ensembler med musik af Gabrieli og Vivaldi.

Der er gratis adgang til koncerten.

 

 

Ensemble MidtVest på besøg. 4. – 7. marts 2019

 

I denne uge er der kammermusikprojekt med Ensemble Midtvest, hvor næsten halvdelen af skolens elever er kommet med i ensembler sammen med de professionelle musikere. Desuden bliver der masterclasses, så alle får lov at opleve musikerne instruere og undervise.

 

 

fastelavnsfest søndag d. 3. marts

 

Præmie for bedste udklædning, slikposer og fastelavnsboller til alle, tønderne er blevet lagt i blød af pedellen, så de kan vare i lang tid!

 

 

workshop med prinsens musikkorps 28. FEBRUAR 2019

 

Alle skolens messingblæsere spiller sammen med Prinsens Musikkorps, som slutter dagen af med en koncert for alle skolens elever i vores skønne orkestersal. Koncerten er kl 17 og åben for alle!

 

 

besøg af horsensstrygerne 23.-24. FEBRUAR 2019

 

 Vi har et fint samarbejde med Horsens, som sender 30 strygere op og spiller sammen med OrkesterEfterskolens symfoniorkester. Vi spiller Jupiter af Holst og Udstillingsbilleder af Mussorgskij og mødes igen til Orkesterfestivallen i marts.

 

 

besøg af kunstpartiet 20. FEBRUAR 2019

 

 En smagsprøve på Guiseppes vilde performance som kobler kunst, politik og sundhed. 15 elever laver efterfølgende performance på et plejehjem. 

 

 

cAFEKONCERT hOLSTEBRO mUSEUM 3. FEBRUAR 2019

 

 6 elever spiller i museets nye flotte museumscafe. Charlotte fortæller de fremmødte gæster om skolen. 

 

 

MALKO DIRIGENTSKOLEN 2. FEBRUAR 2019

 

 Vi får besøg af DR Malkoskolens 6 talentfulde dirigentelever. Vores egen dirigent, Ole Faurschou, er deres faste lærer og de får lov at øve sig på vores orkester!

 

 

BESØG FRA AUREHØJ GYMNASIUM 30. januar 2019

 

 De kommer forbi 50 mand, med både kor og orkester og spiller koncert og fortæller om musiklivet på Aurehøj. 

 

 

kONCERT MED ENSEMBLE EDGE  24. januar 2019

 

 Spændende koncertbesøg fra Det Jyske Musikkonservatorium. En af vores tidligere elever kommer tilbage med et helt ensemble og kor, lys og lyd og en dirigent hentet ind fra New York.  

 

 

GALLAFEST 17. januar 2019

 

 Endeligt oprunder dagen! Alle har lært at danse Lanciers.

Alle har fået en gallapartner og en dansepartner!

Både mennesker og lokaler er pyntet festligt op!

Menuen og underholdningen er klar!

Nu er det bare at vente på alle de flotte billeder…

 

 

UU-weekend 12. -13. januar 2019

 

 Hele weekenden bruges på uddannelsesvejledning. Alle elever har samtaler om hvad de gerne vil til næste år.

 

 

BESØG af ensemble midtvest 11. januar 2019

 

 Torsdag aften spiller ensemblet en koncert med 100 % improvisation! Fredag har vi hele dagen sammen med dem, hvor alle elever får lov at lege, udforske, spille mærkelige toner, følges ad og skilles ad – kort sagt opleve Ensemble Midtvests særlige improvisations-stil.

 

 

BESØG FRA sANKT aNNÆ mgk  D. 14. JANUAR 2019

 

 1. årgang MGK på SAG kommer på besøg og spiller og fortæller om deres hverdag. Et glædeligt gensyn med 3 gamle ORKer fra sidste år .

 

 

københavnerturen 6.-8. marts

Vi skal se den nye Karen Blixen ballet på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, besøge hinanden og ikke mindst: deltage i den store Orkesterfestival i DR koncerthuset. Vi spiller både lørdag og søndag.

 

 

koncert med ensemble midtvest torsdag d. 5. marts kl 19.30

De elever, der har spillet kammermusik med musikerne fra Ensemble Midtvest spiller koncert i ensemblets egen koncertsal på HEART, kunstmuseet i Herning. Gratis adgang.

 

 

besøg af ensemble midtvest

Musikerne fra Ensemble Midtvest kommer en hel uge og eleverne får mulighed for at blive undervist og spille kammermusik med de professionelle musikere.

 

 

musikterapistudiet – introduktion mandag d. 2. marts

Vi får besøg af studerende fra Musikterapi på Aalborg Universitet, som fortæller om uddannelsen.

 

 

improvisationsworkshop søndag d. 1. marts

Vores klaverelever, men også andre nysgerrige elever har mulighed for at deltage i en workshop med John Mortensen. Programmet består af grundlæggende improvisationsteknik, kammermusikalsk improvisation og et foredrag om det historiske aspekt af klassisk improvisation. 

Besøget arrangeres i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og Kirkemusikskolen i Vestervig.

 

 

improvisationskoncert lørdag d. 29. februar

 Vi får besøg af den amerikanske pianist John Mortensen, som spiller improvisationskoncert i Orkestersalen kl 19.30. Koncerten er gratis og åben for alle interesserede.

 

 

elever spiller til musikgudstjenester 

I hele februar og marts får mange af vores elever mulighed for at spille til musikgudstjenester. Det bliver gode generalprøver på deres MGK optagelsesprøver rundt om på de forskellige MGK-centre. 

 

 

besøg fra aurehøj gymnasium d. 6. februar 

Vi får besøg af både kor og orkester. Det bliver muligt at spilel med i orkestet og høre noget om musiklivet på Aurehøj.

 

 

Hr. Borgs bal lørdag d. 1. februar 

Næste omgang af Hr. Borgs Bal løber af stablen. Mads Hansens Kapel står for musikken og instruktionen – det bliver en fest!

Det er gratis at være med, bare tilmeld dig andetsteds her på siden.

 

 

filmfestival! 

Vi ruller den røde løber ud og glæder os til at få besøg af figurer fra film og serier…

Torsdag d. 23. januar holder vi vores egen GOLDEN ORK festival, med udklædning, præmier og Lanciers.

 

 

nytårskoncert med Orkester Midtvest, lørdag d. 18. januar

Det er også en tradition, at mange af vores elever får lov at spille med i Orkester Midtvest til den store nytårskoncertrække!

Sopransolist Susanne Elmark. Konferencier Mathias Hammer. Dirigent Ole Faurschou

Hele skolen hører afslutningskoncerten i Musikteatret i Holstebro lørdag kl 15.

 

besøg fra sankt Annæ gymnasium 13. januar

Det er efterhånden en tradition, at 1. år MGK på SAG kommer forbi her hos os i januar og spiller koncert og fortæller om Sankt Annæ Gymnasium. Et dejligt gensyn med mange elever fra sidste år, som nu er startet på SAG og MGK.

 

Lørdagsskole 11. januar

Et helt nyt tiltag. 

I stedet for den almindelige  “Efterskolernes Aften” i januar inviterer vi til en hel dag med smagsprøver på vores særlige fag: hørelære, musikteori, værklytning, fælleskor m.m. Læs mere om dagens program og tilmelding andetsteds på hjemmesiden.

 

dansk- norsk venskabskoncert 17. november

Gratis koncert i Holstebro Kirke søndag kl 15.

Programmet består af dels det norske blæserorkesters egne værker, samt orkesterEfterskolens eget symfoniorkester og strygeorkester. Desuden er der fællesnumre for alle blæserne, samt et stort flot 100 mands fælleskor med både danske og norske tekster!

 

Besøg af norsk venskabsorkester 15.-18. november

Vi får besøg af det norske HUKK, som er et ungdomstalentblæserorkester. Vi spiller og synger sammen og lærer hinanden at kende inden vi skal besøge dem i Norge i maj måned.

 

 

Klassisk Improvisation med Ensemble midtvest 13. + 14. november

Vi får besøg af Danmarks eneste professionelle ensemble, der arbejder med klassisk improvisation. Først hører vi en af ensemblets improvisationskoncerter og dagen efter får eleverne lov at lege med… 

 

 

Musikcafe og forældresamtaler 2. + 3. november

Alle forældre inviteres op på skolen for at tale med lærerne om, hvordan det går. Vi inviterer på frokost og musikcafe, hvor alle elever har mulighed for at spille, akkompagneret af vores pianist Vitalija og kaffe og kage.

 

 

huslærerbesøg 

Det bliver hyggeligt! Alle elever kommer hjem og besøger deres huslærer i uge 41.

 

 

hr. borgs bal nr 1 lørdag d. 5. oktober 

Første koncertbal! En hel dags workshop med de bedste folkemusikere og folkedansere. Læs mere under Camps, hvor man kan tilmelde sig hele dagen. Man kan også bare møde op og høre koncerten kl 16 i orkestersalen på Bisgårdmark.

 

 

festival: klassiske dage 3. – 6. oktober 

Så er der festival med fantastiske solister fra hele verden. Temaet i år er Prayers and Stories og vi skal høre koncerter med festivalens gæstestjerner, impro-workshop med Hugo Ticciati, symfoniorkesterkoncert med Orkester Midtvest og pianisten Marianne Shirinyan, der spiller Rhapsody in Blue.  DUEN (Det danske ungdomsensemble) spiller natkoncert med bl.a. Janne Thomsen som solist…

 

 

forældrebesøgsdag lørdag d. 28. september 

Kom glad med både bedsteforældre og små søskende. Det er en superhyggelig dag, hvor der bliver plantet blomster, drukket kaffe, snakket og ikke mindst hørt på alle elevernes generalprøve på koncerten søndag til Efterskolernes Dag.

 

 

folkemusiklinjen på udflugt til esbjerg torsdag d. 19. september 

folkekons inviterer til en inspirationsdag.

 

 

besøg af den russisk/amerikanske violinist Alex deych torsdag d. 12. september 

Alle strygere arbejder med toneproduktion og får inspiration til smart øvning, uanset deres niveau.

 

 

koncert med blue chamber quartett lørdag d. 7. september kl 16.30 i orkestersalen.

Blue Chamber Quartet spiller på harpe, vibrafon, kontrabas og klaver og har i årenes løb arrangeret et utal forskellige klassiske værker til denne skøre besætning. Ved koncerten kan man høre værker af George Gershwin, Isaac Albéniz, Leonard Bernstein, Astor Piazzolla. Der er også en workshop om at arrangere for skøre besætninger.

 

 

Rundvisning i interaktiv udstilling i huset for kunst og design søndag d. 1.9. kl 15

Vi er inviteret til at opleve og medskabe lydfortællinger i udstillingen Sounddrama “Bundle”

 

 

Jazzkvartet-koncert fredag d. 30. august kl 19.30

Vi er inviteret til at høre lækker jazz i Orkestesalen og overvære masterclass med MGK.

 

 

 

 afslutningskoncert fredag d. 28. juni kl 19.30

 

Velkommen til årets sidste koncert med dette fantastiske elevhold. Koncerten præsenterer både symfoniorkestret, fælleskoret, klaverlinjen og folkemusik. Det er rørende og imponerende, hvad de har nået på kun 10 måneder.

Der er gratis adgang til koncerten – og der bliver propfyldt i orkestersalen på Bisgårdmark!

 

 

 

mødhinandendagen 28. aPRIL 2019 kl 12-17

 

Velkommen til næste årgang. En god dag at møde sine nye venner. Der bestilles skoletøj, alle lærerne præsenterer sig selv og deres fag, årsplanen gennemgås og mange små og store spørgsmål bliver afklaret.

 

 

 

dirigentskole

 

I år laver vi dirigentskole!  Eleverne får lov at dirigere hinanden i Schuberts 8. symfoni.

 

 

påskecamp 14. -16. APRIL 2019

 

40 gæster på alle mulige instrumenter kommer på besøg og spiller med i orkestret, synger kor, spiller i klaverklassen, prøver livet på vores helt særlige efterskole.

 

 

 

Forårsklassikeren i ikast 11. APRIL 2019

 

En masse elever tager til Bakkehuset i Ikast og spiller for et stort publikum af udviklingshæmmede børn og voksne. En virkeligt god tradition, vi har.

 

 

 

BESØG FRA aMSTERDAM yOUTH SYMPHONY ORCHESTRA 4.-7. APRIL 2019

 

Vi får besøg af vores nye venner, som vi også skal bo hos i Amsterdam. Vi øver sammen Mussorgskijs En nat på Bloksbjerg, besøger Århus og spiller koncert i vestervig Kirke. Desuden folkedans, kor, spil, lege og danish hygge.

 

 

 

gensynsdag med gamle orker 23. marts 2019

 

En herlig dag, hvor gamle orker i alle aldre kommer tilbage til skolen og synger kor, danser folkedans, møder deres gamle lærere og naturligvis får masser af kage.

Om aftenen jubilæumsmiddag for 5. og 10. årgang.

 

 

orkesterfestival i københavn 17. marts 2019

 

Vi deltager selvfølgeligt i årets store festival for ungdomsorkestre.

kl 11.30 spiller folkemusiklinjen i Foyeren og kl 16.15 spilelr symfoniorkestret i Koncertsalen.

Kom og hør både vores elever og alle de mange andre unge mennesker til denne festdag.

Der er gratis adgang hele dagen.

 

 

Balletten askepot på gamle scene 15. marts 2019

 

Vi tager til København for at spille til Orkesterfestival, men også for at opleve andre kulturting:

Fredag aften skal vi se kongelig ballet med musik af Prokofiev, vi besøger museer og går en tur på Christiania

 

 

koncert på heart med Ensemble MidtVest 7. marts 2019 kl 19.30

 

Koncert på HEART, Kunstmuseet i Herning og Ensemble MidtVests eget hus. Her fremvises resultatet af ugens kammermusikworkshop, når 8 ensembler spiller musik i alle ensemblestørrelser; fra 4 hændigt klaver og klavertrio over blæserkvintet af Hindemith og Beethovens Septet til store ensembler med musik af Gabrieli og Vivaldi.

Der er gratis adgang til koncerten.

 

 

Ensemble MidtVest på besøg. 4. – 7. marts 2019

 

I denne uge er der kammermusikprojekt med Ensemble Midtvest, hvor næsten halvdelen af skolens elever er kommet med i ensembler sammen med de professionelle musikere. Desuden bliver der masterclasses, så alle får lov at opleve musikerne instruere og undervise.

 

 

fastelavnsfest søndag d. 3. marts

 

Præmie for bedste udklædning, slikposer og fastelavnsboller til alle, tønderne er blevet lagt i blød af pedellen, så de kan vare i lang tid!

 

 

workshop med prinsens musikkorps 28. FEBRUAR 2019

 

Alle skolens messingblæsere spiller sammen med Prinsens Musikkorps, som slutter dagen af med en koncert for alle skolens elever i vores skønne orkestersal. Koncerten er kl 17 og åben for alle!

 

 

besøg af horsensstrygerne 23.-24. FEBRUAR 2019

 

 Vi har et fint samarbejde med Horsens, som sender 30 strygere op og spiller sammen med OrkesterEfterskolens symfoniorkester. Vi spiller Jupiter af Holst og Udstillingsbilleder af Mussorgskij og mødes igen til Orkesterfestivallen i marts.

 

 

besøg af kunstpartiet 20. FEBRUAR 2019

 

 En smagsprøve på Guiseppes vilde performance som kobler kunst, politik og sundhed. 15 elever laver efterfølgende performance på et plejehjem. 

 

 

cAFEKONCERT hOLSTEBRO mUSEUM 3. FEBRUAR 2019

 

 6 elever spiller i museets nye flotte museumscafe. Charlotte fortæller de fremmødte gæster om skolen. 

 

 

MALKO DIRIGENTSKOLEN 2. FEBRUAR 2019

 

 Vi får besøg af DR Malkoskolens 6 talentfulde dirigentelever. Vores egen dirigent, Ole Faurschou, er deres faste lærer og de får lov at øve sig på vores orkester!

 

 

BESØG FRA AUREHØJ GYMNASIUM 30. januar 2019

 

 De kommer forbi 50 mand, med både kor og orkester og spiller koncert og fortæller om musiklivet på Aurehøj. 

 

 

kONCERT MED ENSEMBLE EDGE  24. januar 2019

 

 Spændende koncertbesøg fra Det Jyske Musikkonservatorium. En af vores tidligere elever kommer tilbage med et helt ensemble og kor, lys og lyd og en dirigent hentet ind fra New York.  

 

 

GALLAFEST 17. januar 2019

 

 Endeligt oprunder dagen! Alle har lært at danse Lanciers.

Alle har fået en gallapartner og en dansepartner!

Både mennesker og lokaler er pyntet festligt op!

Menuen og underholdningen er klar!

Nu er det bare at vente på alle de flotte billeder…

 

 

UU-weekend 12. -13. januar 2019

 

 Hele weekenden bruges på uddannelsesvejledning. Alle elever har samtaler om hvad de gerne vil til næste år.

 

 

BESØG af ensemble midtvest 11. januar 2019

 

 Torsdag aften spiller ensemblet en koncert med 100 % improvisation! Fredag har vi hele dagen sammen med dem, hvor alle elever får lov at lege, udforske, spille mærkelige toner, følges ad og skilles ad – kort sagt opleve Ensemble Midtvests særlige improvisations-stil.

 

 

BESØG FRA sANKT aNNÆ mgk  D. 14. JANUAR 2019

 

 1. årgang MGK på SAG kommer på besøg og spiller og fortæller om deres hverdag. Et glædeligt gensyn med 3 gamle ORKer fra sidste år .

 

 

gensynsdag med gamle orker 23. marts 2019

 

En herlig dag, hvor gamle orker i alle aldre kommer tilbage til skolen og synger kor, danser folkedans, møder deres gamle lærere og naturligvis får masser af kage.

Om aftenen jubilæumsmiddag for 5. og 10. årgang.

 

 

orkesterfestival i københavn 17. marts 2019

 

Vi deltager selvfølgeligt i årets store festival for ungdomsorkestre.

kl 11.30 spiller folkemusiklinjen i Foyeren og kl 16.15 spilelr symfoniorkestret i Koncertsalen.

Kom og hør både vores elever og alle de mange andre unge mennesker til denne festdag.

Der er gratis adgang hele dagen.

 

 

Balletten askepot på gamle scene 15. marts 2019

 

Vi tager til København for at spille til Orkesterfestival, men også for at opleve andre kulturting:

Fredag aften skal vi se kongelig ballet med musik af Prokofiev, vi besøger museer og går en tur på Christiania

 

 

koncert på heart med Ensemble MidtVest 7. marts 2019 kl 19.30

 

Koncert på HEART, Kunstmuseet i Herning og Ensemble MidtVests eget hus. Her fremvises resultatet af ugens kammermusikworkshop, når 8 ensembler spiller musik i alle ensemblestørrelser; fra 4 hændigt klaver og klavertrio over blæserkvintet af Hindemith og Beethovens Septet til store ensembler med musik af Gabrieli og Vivaldi.

Der er gratis adgang til koncerten.

 

 

Ensemble MidtVest på besøg. 4. – 7. marts 2019

 

I denne uge er der kammermusikprojekt med Ensemble Midtvest, hvor næsten halvdelen af skolens elever er kommet med i ensembler sammen med de professionelle musikere. Desuden bliver der masterclasses, så alle får lov at opleve musikerne instruere og undervise.

 

 

fastelavnsfest søndag d. 3. marts

 

Præmie for bedste udklædning, slikposer og fastelavnsboller til alle, tønderne er blevet lagt i blød af pedellen, så de kan vare i lang tid!

 

 

workshop med prinsens musikkorps 28. FEBRUAR 2019

 

Alle skolens messingblæsere spiller sammen med Prinsens Musikkorps, som slutter dagen af med en koncert for alle skolens elever i vores skønne orkestersal. Koncerten er kl 17 og åben for alle!

 

 

besøg af horsensstrygerne 23.-24. FEBRUAR 2019

 

 Vi har et fint samarbejde med Horsens, som sender 30 strygere op og spiller sammen med OrkesterEfterskolens symfoniorkester. Vi spiller Jupiter af Holst og Udstillingsbilleder af Mussorgskij og mødes igen til Orkesterfestivallen i marts.

 

 

besøg af kunstpartiet 20. FEBRUAR 2019

 

 En smagsprøve på Guiseppes vilde performance som kobler kunst, politik og sundhed. 15 elever laver efterfølgende performance på et plejehjem. 

 

 

cAFEKONCERT hOLSTEBRO mUSEUM 3. FEBRUAR 2019

 

 6 elever spiller i museets nye flotte museumscafe. Charlotte fortæller de fremmødte gæster om skolen. 

 

 

MALKO DIRIGENTSKOLEN 2. FEBRUAR 2019

 

 Vi får besøg af DR Malkoskolens 6 talentfulde dirigentelever. Vores egen dirigent, Ole Faurschou, er deres faste lærer og de får lov at øve sig på vores orkester!

 

 

BESØG FRA AUREHØJ GYMNASIUM 30. januar 2019

 

 De kommer forbi 50 mand, med både kor og orkester og spiller koncert og fortæller om musiklivet på Aurehøj. 

 

 

kONCERT MED ENSEMBLE EDGE  24. januar 2019

 

 Spændende koncertbesøg fra Det Jyske Musikkonservatorium. En af vores tidligere elever kommer tilbage med et helt ensemble og kor, lys og lyd og en dirigent hentet ind fra New York.  

 

 

GALLAFEST 17. januar 2019

 

 Endeligt oprunder dagen! Alle har lært at danse Lanciers.

Alle har fået en gallapartner og en dansepartner!

Både mennesker og lokaler er pyntet festligt op!

Menuen og underholdningen er klar!

Nu er det bare at vente på alle de flotte billeder…

 

 

UU-weekend 12. -13. januar 2019

 

 Hele weekenden bruges på uddannelsesvejledning. Alle elever har samtaler om hvad de gerne vil til næste år.

 

 

BESØG af ensemble midtvest 11. januar 2019

 

 Torsdag aften spiller ensemblet en koncert med 100 % improvisation! Fredag har vi hele dagen sammen med dem, hvor alle elever får lov at lege, udforske, spille mærkelige toner, følges ad og skilles ad – kort sagt opleve Ensemble Midtvests særlige improvisations-stil.

 

 

BESØG FRA sANKT aNNÆ mgk  D. 14. JANUAR 2019

 

 1. årgang MGK på SAG kommer på besøg og spiller og fortæller om deres hverdag. Et glædeligt gensyn med 3 gamle ORKer fra sidste år .

 

 

julekoncert i orkestersalen søndag d. 16. december kl 15

Velkommen til julekoncert i vores egen dejlige sal på Bisgårdmark.

Symfoniorkestret spiller Saint-Saëns Danse Macabre og Ravels Pavane, samt Ossian ouverturen af N.W. Gade. Strygerne spiller Corellis julekoncert og blæserne spiller 3 Groschenmusik af Kurt Weil. Pianisterne spiller både 4-hændigt og 8-hændigt, messingensemblet og folkemusiklinjen spiller også og fælleskoret sætter trumf på med julesange på 3 forskellige sprog. 

 

julekoncert i thyborøn kirke 15. december 2018 kl 16

 

 Velkommen til koncert med både symfoniorkester, fælleskor, klaver og folkemusik. Der er gratis adgang og programmet er en rundtur gennem hele Europa; fransk, tysk, italiensk, engelsk og dansk musik. Publikum får også lov at synge med det lækreste messingensemble-akkompagnement!

 

 

juleklippehyggedag. 29. november 2018

 

 Vi klipper julestads, bager julekager, pynter op og laver julemusik osv…

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret om seneste nyt, spændende og arrangementer og meget andet.

OM MUSIKEFTERSKOLEN

OrkesterEfterskolen er en musikefterskole for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vi har linjer indenfor orkesterklaver, sang og korledelse, orgel, folkemusik samt guitar og blokfløjte.

KONTAKT


OrkesterEfterskolen
Bisgårdmark 18
7500 Holstebro