Vil du jamme?

Folkemusiklinjen

 

Folkemusiklinjen med Maja Kjær Jacobsen er for dig, der gerne vil udforske musikken, når den er helt fri. Det meste musik, vi spiller, er uden noder og noget, vi sammen skaber i nuet.

Improvisation og det at jamme sammen er noget af det, vi gør allermest. Vi går på opdagelse i det, musikken kan sige: I det du kan bidrage med – og det, vi skaber i fællesskab.

Som folkemusiker har du de samme musikfag som de andre elever: Fælleskor, hørelære, værklytning m.v. Og du kan også spille med i symfoniorkestret. Du er også en fast del af folkemusik-ensemblet med jeres egen lærer som instruktør.

I løbet af året får vi besøg af dygtige og inspirerende folkemusikere, som spiller for os – og ikke mindst sammen med os.

Vi har hvert år 2 store nordiske folk camps, hvor du møder instruktører fra de andre nordiske lande og spiller tunes sammen med gæster fra Finland, Færøerne, Norge, Sverige…

Du kan få lov at være med, før du selv starter på skolen.
Læs mere om vores camps

Se vores eminente folkemusiklærer, Maja Kjær Jacobsen, i hendes folkemusikduo Maskineri: 

 

OrkesterEfterskolen_logo_payoff_2016

Ugentlige timer

Vi spiller sammen med vores instruktør 2,5 timer om ugen. Hertil kan du f.eks. spille i symfoniorkestret og i ensemble i fritiden. På folkemusiklinjen er du naturligvis en del af OrkesterEfterskolens almindelige “musikpakke” med soloundervisning, hørelære og teori.

Undervisere

Maja Kjær Jacobsen er din faste underviser og instruktør. I løbet af året vil du også møde spændende gæstelærere og professionelle musikere.

Niveau

Det er interessen og nysgerrigheden, der er det absolut vigtigste på folkemusiklinjen. Det er for det meste en god idé, hvis du kan spille i forvejen – du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål.

Tag på efterskole for folkemusik

Drømmer du også om folkemusik om natten? Så skal du tage på OrkesterEfterskolens linje for folkemusik – for her tænker vi også på folkemusik 24/7.

Glæd dig til masser af timer med musik, legende rytmer og sjov sammen med andre unge, der også elsker folkemusik. Folkemusiklinjen på OrkesterEfterskolen er for dig, der gerne vil improvisere og lære at slippe tøjlerne over dit instrument og have det sjovt samtidig.

Undervisning i folkemusik

På linjen for folkemusik på OrkesterEfterskolen spiller vi det meste musik uden noder. Vi improviserer, leger os frem, jammer og skaber ny musik lige nu og her. Vi har det sjovt, når vi spiller folkemusik – samtidig med, at vi bliver dygtigere på vores instrumenter.

Folkemusikkens legende tilgang til musikken er nemlig en god måde at udvikle sig på. Efterhånden som tiden går, vil du sikkert opleve en større sikkerhed i din musik – når du tør kaste dig ud i improvisation, udvikler du nemlig dit intuitive spil, og det bliver sjovere at spille folkemusik.

Samtidig med at du bliver bedre til improvisation, får du også soloundervisning hver uge, du får musikteori og hørelære en gang om ugen og øvetime hver dag på OrkesterEfterskolen.

Du spiller også med i vores store orkester sammen med dine venner – så folkemusiklinjen indeholder mange muligheder for dig og dit instrument. Alle vores musikundervisere er uddannede fra musikkonservatoriet – og de glæder sig til at lære dig at kende og udvikle din folkemusik.

Derfor kan du også bruge et på her på vores musikefterskole til at søge videre på MGK – Musikalsk grundkursus – og videre på musikkonservatoriet, hvis du har drømme om at stå på de skrå brædder senere i livet.

Hvis du drømmer om at have musikken med dig som en hobby – så er OrkesterEfterskolen ligeså oplagt et valg – det vigtigste er, at du er vild med musik.

Spil folkemusik sammen med vennerne

På efterskole får du desuden masser af nye venner, som elsker musikken lige så højt som dig. Her brænder alle for klassisk musik og folkemusik – og det præger vores hverdag her på efterskolen.

Her er altid nogen at snakke musik med, spille musik med, øve med – ja alt, hvad der drejer sig om musik. Vi er ret sikre på, at du vil opleve sammenholdet på OrkesterEfterskolen som noget helt unikt, fordi her er samlet så mange unge, som brænder for det samme.

Så hvis du er vild med folkemusik, klassisk musik og vennerne – så tag et år på vores linje for folkemusik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret om seneste nyt, spændende og arrangementer og meget andet.

OM MUSIKEFTERSKOLEN

OrkesterEfterskolen er en musikefterskole for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vi har linjer indenfor orkesterklaver, sang og korledelse, orgel, folkemusik samt guitar og blokfløjte.

KONTAKT


OrkesterEfterskolen
Bisgårdmark 18
7500 Holstebro