Stemmen i fokus

Tag på efterskole for sang eller korledelse på OrkesterEfterskolen

Efterskole for sang

Sanglinjen handler om dig og din stemme – sammen med dine kammerater. Vi arbejder med at udfolde alt det, en stemme kan: Fra tonedannelse og intonation til fælles frasering, musikforståelse, direktion og det at være solist.

Du får både undervisning i solosang og ensemble.

På sanglinjen er alle ansvarlige for hver deres stemme og skal passe ind i en musikalsk helhed. Vi har også timer i korledelse, hvor I kan få lov at dirigere hinanden.

På OrkesterEfterskolen synger alle elever i fælleskor hver uge – her kan sangerne ofte have særlige solist-opgaver.

Hvert år er forskelligt, og hvert år tilrettelægger vi undervisningen, så den passer til de elever, der går på skolen. Er du meget interesseret i korledelse, bliver dit skema og dine opgaver anderledes, end hvis du er mest interesseret i at synge selv.

Eftrskole for korledelse

Vi udbyder fra august 2020 korledelse som et fast ugentligt fag.

Du får hver uge soloundervisning i to instrumenter: 30 minutter solosang og 30 minutter klaverundervisning med konservatorieuddannede lærere.

Derudover har vi en ugentlig korledelsesklasse, hvor vi dirigerer hinanden, analyserer partiturer, forbereder praktik og diskuterer små og store emner knyttet til at lede kor.

Skolen har gode praktikmuligheder: Du får – når du er klar til det – lov at prøve kræfter med skolens store fælleskor og harmoniorkester. Derudover har du mulighed for at spille med i skolens store ensembler, hvis du spiller blæse-, slagtøjs- eller strygeinstrumenter.

Vores sanglærere er naturligvis konservatorieuddannede – og igennem skoleåret vil du også møde forskellige gæstelærere og deltage i workshops.

Ugentlige timer

Hver uge får du soloundervisning i både sang og klaver, samt 1,5 times holdundervisning i ensemblesang/korledelse.

Oven i dette får du OrkesterEfterskolens almindelige “musikpakke” med bl.a. fælleskor, hørelære, teori, værklytning m.v. I din fritid kan du synge og spille med de andre elever – vi hjælper gerne med instruktion og f.eks. at sammensætte ensembler m.v.

Malene Rohden og Asbjørn Damgaard Faleide underviser i sang.

Asbjørn Damgaard Faleide underviser i korledelse.

Niveau

Vi har alle slags elever fra de, som “bare” gerne vil bruge et år på at arbejde med deres sang, til elever som gerne vil på MGK, og nogle går videre på konservatoriet. Der er helt sikkert plads til dig også. Kontakt os, hvis du er i tvivl og gerne vil have en snak.

Få 28 råd til at få en fest ud af din øvning!

Ja tak! Send mig OrkesterEfterskolens guide til, hvordan du (eller dit barn) gør øvning til en fest!

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.