Oplev os og følg med

MØDHINANDENDAG FOR ÅRGANG 18/19 LØRDAG D. 21. APRIL

Ved ankomst Udlevering af navneskilte og papirer

Kl. 12.00 Velkomst i Høresalen
Præsentation af personalet, Gennemgang af årsplan m.m.

Kl. 13.00 – 13.45 Frokost

Kl. 13.45 – 14.30 Folkedans for eleverne
Forældrene hjælper med at rydde op efter frokost, mens eleverne danser.

Kl. 14.45
Opgaveløb i hold for eleverne. Udendørs! Husk ordentligt tøj.

Imens samles forældrene i Høresalen for yderligere spørgsmål og informationer. Udlevering af elevstøtteberegning

Kl. 15.30-17 Eftermiddagskaffe/kagebord i spisesalen. Snak med forældre og lærere.

I løbet af dagen Prøves / bestilles skoletøj.

 

INDSAMLINGSKONCERT KNÆK CANCER SØNDAG D. 15. APRIL KL 15

Eleverne har selv arrangeret en velgørenhedskoncert i Ellebæk Kirke.

De optræder med små og store ensembler.

KONCERTER MED JUGEND KAMMERORCHESTER BREMEN

Vi får besøg af et ungdoms-kammerorkester fra Bremen. Vi skal øve sammen og spille koncerter i vestervig Kirke og Lukaskirken. JKO spiller også selv en koncert med bl.a. en uropførelse af en slagtøjskoncert!

Onsdag d. 21. marts kl 19.30, i Vestervig Kirke. gratis adgang.

Torsdag d. 22. marts kl 19.30 i Lukaskirken i Århus, gratis adgang.

Vi spiller bl.a. Bizets Carmen-suite og Intermezzo fra Kodalys Hary Janos.

MUSIKCAMP I PÅSKEFERIEN 25. – 27. marts 2018

Er du mellem 12 og 15 år? Kunne du godt tænke dig at besøge OrkesterEfterskolen i 3 dage og spille og synge sammen med os?

I begyndelsen af påskeferien holder vi musikcamp, hvor du kan spille med i symfoniorkestret, spille 4-hændigt og måske 8-hændigt i klaverklassen, spille og lave arrangementer i folkemusikgruppen eller synge og lave drama med sangerne. Vores nuværende elever er søde værter og hjælper med til, at det bliver en fantastisk oplevelse – også med fælleskor og folkedans, kagehygge, godnatsang og alt, hvad der hører med til vores efterskole.

Tag et par venner under armen og meld jer til her på siden. Tilmeldingen åbner d. 5. januar 2018. Det koster kun 300 kr for det hele!

Programmet starter søndag kl 16 og slutter tirsdag kl 14 med en lille koncert for forældre og hinanden. Herefter fælles kaffebord og afrejse.

I symfoniorkestret skal der spilles:

Rossini; Ouverture til Barberen i Sevilla, Faure: Pavane, Brahms: Ungarsk Dans nr 5, Saint-Saëns: Dyrenes Karneval (ikke Finale), samt evt messingensemble (oplyses senere).

Klik på hvert værk for at downloade stemmer. Du kan selv vælge, hvilken stemme du gerne vil spille. OrkesterEfterskolens nuværende elever spiller også med og hjælper dig gerne, så det er også ok at springe noget over en gang imellem!

Pianisterne bliver kontaktet af vores klaverlærer, så han kan lave et fælles program, der passer til hver elev. I skal også prøve at spille 4-hændigt og 8-hændigt og øve primavista (at læse fra bladet).

Folkemusiklinjen møder bare op og går i gang med at spille, lytte og finde på! Medbring gerne en melodi.

Sang og Drama-linjen skal både møde vores sanglærer og dramalærer, I får også tilsendt nogle noder på forhånd.

Hvis du kommer med toget til Holstebro, kan vi hente dig på stationen. Vi sender en deltagerliste ud d. 9. marts, så man kan aftale fællestransport i tog eller bil.

>> TILMELDING HER <<

Vores påske-musik camp er støttet af Statens Kunstfond.

 

 

 

KONCERT I HERNING TORSDAG D. 1. MARTS

Mange elever har fået den fantastiske mulighed at spille kammermusik med Ensemble Midtvest.

Koncerten foregår i det store kunstmuseum HEART, hvor ensemblet har deres egen koncertsal.

kl 19.30, gratis adgang.

KONCERT I KØBENHAVN SØNDAG D. 4. MARTS

Vi spiller selvfølgeligt til orkesterfestivalen i DR. Desuden oplever vi København i 3dage, både koncert i DR, ballet på Det Kongelige Teater og meget mere.

GAMMELELEVDAG LØRDAG D. 20. JANUAR 2018

Velkommen TIL ALLE GAMLE ORKER!

Frokost kl 13, Fælleskor, Lanciers, snak og det berømte kage/kaffebord.

Jubilæumsmiddag for 4. og 9. årgang.

Tilmeld dig på Facebook begivenheden eller send mail til mail@orkesterefterskolen.dk, hvis du regner med at komme.

Især hvis du er jubilar!

UU-VEJLEDNING SØNDAG D. 28. JANUAR 2018

Så er det tid til at få ansøgt om de rigtige ungdomsuddannelser. Vi holder en dag på skolen for de familier, der har brug for sparring, vejledning, hjælp.

GALLAFEST D. 18. JANUAR 2018

Så er det om at pudse lakskoene!

Vi glæder os til årets store fest med flotte kjoler, festlige velkomstdrinks, fine fotos, finurlige indslag.

Desuden lækker mad og en listig lanciers…

WORKSHOP OG KONCERT MED fOLKEMUSIKLINJEN FRA KONSERVATORIET I ESBJERG D. 17. JANUAR 2018

Folkemusiklinjen spiller sammen med de 15 musikere og bagefter hører vi alle en koncert med de konservatoriestuderende.

TALENTWEEKEND LØRDAG D. 3. – SØNDAG D. 4. FEBRUAR 2018

Vi byder velkommen til hele MIVU (Midtvest Ungdomssymfoniorkester) og Talentlinjerne i Midtvest. Der bliver øvet symfoniorkester, spillet kammermusik, sunget, danset og hygget.

JULEKONCERTER

Velkommen til stor koncert i Thyborøn Kirke fredag d. 15. december kl 19. Symfoniorkestret spiller skøn musik af bl.a. Tjajkovskij og Sjostakovitj, hvor en tidligere Elev, Johannes Stenberg Olsen er solist i Sjostakovitjs 1. klaverkoncert. Messingensemblet, fælleskoret og cellokvartetten sørger for julestemningen!

Lørdag d. 16. december kl 14 byder vi alle velkommen på skolen, hvor sangerne og folkemusiklinjen først opfører Rottefængeren i Høresalen.

Kl 15 er der koncert i Orkestersalen, med en reprise fra koncerten d. 15. + pianisternes 4-hændige indslag: 3 satser fra Griegs Peer Gynt Suite.

BIGBANDKONCERT

Vi får besøg af Det Jyske Musikkonservatoriums bigband! De holder koncert eksklusivt for os mandag d. 18. december kl 20.

MUSIKUGE MED JULEKONCERTER

Fra mandag d. 11. december og en hel uge frem står alt i musikkens tegn: Symfoniorkestret øver, Pianisterne spiller 4-hændigt. Sangerne og folkemusikerne laver en musik-fortællling, der hedder Rottefængeren! Denne forestilling bliver spillet for 100 børn fra 4. klasse på Ellebækskolen fredag d. 15. december.

Vi danser også Lanciers hver morgen for at blive klar til gallafesten i januar.

MASTERCLASS MED PER SALO

Alle pianisterne får onsdag d. 6.12. 2 timer sammen med Per Salo, hvor de arbejder med både solostykker og firhændigt -luksus!

Torsdag aften spiller Per og Christine koncert i Orkestersalen.

WORKSHOP  MED CHRISTINA ÅSTRAND

Alle strygerne spiller onsdag d. 6. december et par timer sammen med koncertmesteren fra DR Symfoniorkestret, de spiller Lille Suite af Carl Nielsen og arbejder med fælles klang og frasering -luksus!

FOLKEMUSIKLINJEN OPTRÆDER TIL RETHINK FOLKMUSIC KONFERENCE

D 29. november tog de Herning og spillede – Elisabeth skulle desuden holde oplæg om hendes erfaringer med at undervise i folkemusik.

JULEHYGGEKLIPPEKLISTREPYNTEDAG

Se billeder på Facebook og Instagram. Vores gode smag fornægter sig ikke…

MUSIKCAFE OG FORÆLDRESAMTALER

I weekenden d. 18. + 19. november kommer mange forældre på besøg, nogle tager de små søskende med og overnatter i vores gæstehuse! Programmet står på individuelle samtaler med lærerne, frokost og folkedans og ikke mindst musikcafe i Høresalen, hvor eleverne spiller med vores klaverlærer Anne Sophie Parbo som akkompagnatør.

KONCERTBESØG FRA AM PÅ DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM

15 studerende kommer forbi og spiller og fortæller om deres uddannelse.

AUDITION TIL KAMMERMUSIK MED ENSEMBLE MIDTVEST

Vi er så heldige hvert år at få ensemble Midtvest på besøg en hel uge, hvor man bl.a. kan komme til at spille kammermusik sammen med de professionelle musikere. Første skridt er at spille for 2 af ensemblets musikere og få nogle gode kommentarer med på vejen. Derefter laver de ensembler, hvor så mange som muligt får mulighed for at deltage.

EN UGE MED TERMINSPRØVER, STEPDANS OG SKEMALAGT HYGGE!

I uge 45 er der skriftlige terminsprøver. men vi får også besøg af en hollands stepdanser, der bruger hele kroppen som instrument! Der er spilleaften i elevhusene – altså Ludo og Sequence og Hjerterfri og sådan… og onsdag er der selvfølgeligt stadig musikdag, med soloundervisning, hørelære, orkester og folkedans osv…

KONCERT MED TRIO ARIZZO og MASTERCLASSDELTAGERNE

I forbindelse med masterclassen hører vi Trio Arizzo spille koncert i valgmenighedskirken mandag d. 30. oktober og de studerende spille i vores egen orkestersal onsdag d. 1. november.

MASTERCLASS FOR GAMLE ORKER

30. oktober – 1. november

Velkommen til den traditionsrige masterclass, hvor tidligere elever fra orkesterEfterskolen tager nye venner med hjem til Holstebro og får undervisning af spændende musikere med internationalt udblik. I år Trio Arizzo; obo, klarinet, fagot. Men de underviser gerne alle ensembler i sammenspillets kunst. Også nogle af vores nuværende elever får mulighed for at spille for trioen.

BESØG FRA ESBJERG KONSERVATORIUM

mandag d. 9. oktober kl 20

Vi får besøg af 20 studerende, som spiller og synger og fortæller om de forskellige uddannelser på konservatoriet. De kalder sig Det Klassiske Kollektiv!

KLASSISKE DAGE

Vi deltager i årets store klassiske festival, hvor verdensstjerner kommer til Holstebro og spiller koncerter, laver workshops, hænger ud…

Læs om alle koncerterne her

DUBLIN – HERE WE COME

Fredag d. 7. april – onsdag d. 12. april. Udenlandsrejse, sightseeing, koncerter mm. Vi flyver til den skønne by, hvor vi indkvarteres privat hos medlemmer fra det ungdomsorkester, som vi skal øve og give koncerter sammen med. Pianister og sangere skal også mærke det irske rampelys. Som noget helt særligt, glæder vi os til gensynet med de tidligere elever, der i årenes løb har valgt at være et år på OrkesterEfterskolen.

Koncerter: MØD SKÆBNEN !

Skoleåret for OrkesterEfterskolens 13. hold er ved at være slut. Vi slutter vores koncertsæson af med to sommerkoncerter i Holstebro Kirke og i Orkestersalen på Holstebro Musikskole.

Oplev symfoniorkestret opføre Beethovens 5. symfoni (skæbne-symfonien), sangerne synge musik af bl.a. Purcell og Åhlén samt pianisterne fremføre værker af bl.a. Grieg og Fauré.

HOLSTEBRO KIRKE · torsdag den 22. juni kl. 19.30
ORKESTERSALEN / HOLSTEBRO MUSIKSKOLE · fredag den 23. juni kl. 19.30

Se det fulde program her.

MØD-HINANDEN-DAG 22. APRIL

Kære elever og forældre på OrkesterEfterskolens årgang 2017/18

Vi glæder os til at se jer lørdag den 22. april 2017 kl. 12-17, hvor hele personalet vil være tilstede og glæder sig til at hilse på jer. I løbet af dagen vil årsplanen blive gennemgået, skolejakker og koncertbluser bestilles, forskellige aktiviteter, praktiske informationer, frokost og eftermiddagskaffe.

Invitationen er udsendt med brevpost i uge 13. Husk tilmelding senest 12. april 2017 til kontoret.

Mange hilsner og på gensyn

Niels Tilma, konst. forstander & Charlotte Borchorst Faurschou, forstander

KØBENHAVN OG DRs KONCERTHUS 10. – 12. MARTS

Vi skal både se den fantastiske opera Dead man walking, på bytur og museumsbesøg og høre moderne musik på Det kgl. Danske Musikkonservatorium. Søndag optræder vi til Orkesterfestivallen i DR koncerthuset. Det store fælleskor synger i Foyeren. Her spiller elevernes selvbestaltede lanciers orkester, og måske nogen får lyst til en dans?.

GAMMEL ELEVDAG DEN 25. MARTS

Sæt kryds i kalenderen og tilmeld – detaljerne kommer senere.

HORSENS STRYGERNE OG ÅBEN PRØVE DEN 5. FEBRUAR

Vi inviterer alle interesserede til afslutning på denne weekend. Horsens Strygerne bor på skolen og øver sammen med skolens symfoniorkester. Dette er indledningen til vort samarbejde op til koncerten i DR-Koncerthuset d. 12. marts.

1 hour ago

OrkesterEfterskolen

FRIT:SPIL for 12 - 16-årige i pinsen

Se mere her: orkesterefterskolen.dk/da/frit-spil-orkestercamp/

“Kan man jamme på et valdhorn? Kan man spille bebop på en bratsch, eller funk på en fagot? Svaret er JA!

– Spiller du valdhorn, fagot, obo, bratsch, cello, kontrabas, tuba, ventil-/trækbasun eller ét af de andre såkaldt “sjældne” orkesterinstrumenter?

– Er du mellem 12 og 16 årr, og drømmer du om at kunne begå dig frit på dit instrument?

Kom med på weekendstævnet den 19.-21. maj, på OrkesterEfterskolen i Holstebro, hvor du sammen med andre unge fra hele landet, får mulighed for at udforske alle hjørner og toner af dit instrument.

Weekenden er for dig der er vant til at spille musik efter noder, men som er nysgerrig på at udforske alle facetter af dit instrument. Det er for dig der gerne vil lære hvordan man improviserer, spiller efter becifringer, laver egen musik i en gruppe og har lyst til at prøve kræfter med alverdens genrer på dit instrument.

I løbet af de tre dage, skal vi spille sammen på kryds og tværs, i store og små grupper. Vi skal arbejde med grundlæggende principper omkring improvisation og becifringsspil, spille efter gehør, skabe ny musik og udforske genrer.
Når weekenden er forbi, kan du tage hjem med en masse nye redskaber i din instrumentkasse – klar til nye opdagelser og musikalske oplevelser.

Hvis du tror, at man med et “klassisk instrument” kun kan spille musik fra noder, så kan du godt tro om igen 🙂

Musikcamp for 12-16 årige i pinsen | Frit:spilmaj 19, 2:00pmOrkesterEfterskolenFRIT:SPIL for 12 - 16-årige i pinsen

Se mere her: orkesterefterskolen.dk/da/frit-spil-orkestercamp/

“Kan man jamme på et valdhorn? Kan man spille bebop på en bratsch, eller funk på en fagot? Svaret er JA!

– Spiller du valdhorn, fagot, obo, bratsch, cello, kontrabas, tuba, ventil-/trækbasun eller ét af de andre såkaldt “sjældne” orkesterinstrumenter?

– Er du mellem 12 og 16 årr, og drømmer du om at kunne begå dig frit på dit instrument?

Kom med på weekendstævnet den 19.-21. maj, på OrkesterEfterskolen i Holstebro, hvor du sammen med andre unge fra hele landet, får mulighed for at udforske alle hjørner og toner af dit instrument.

Weekenden er for dig der er vant til at spille musik efter noder, men som er nysgerrig på at udforske alle facetter af dit instrument. Det er for dig der gerne vil lære hvordan man improviserer, spiller efter becifringer, laver egen musik i en gruppe og har lyst til at prøve kræfter med alverdens genrer på dit instrument.

I løbet af de tre dage, skal vi spille sammen på kryds og tværs, i store og små grupper. Vi skal arbejde med grundlæggende principper omkring improvisation og becifringsspil, spille efter gehør, skabe ny musik og udforske genrer.
Når weekenden er forbi, kan du tage hjem med en masse nye redskaber i din instrumentkasse – klar til nye opdagelser og musikalske oplevelser.

Hvis du tror, at man med et “klassisk instrument” kun kan spille musik fra noder, så kan du godt tro om igen 🙂
... See MoreSee Less

Musikcamp for 12-16 årige i pinsen | Frit:spil

#OrkesterEfterskolen til OrkesterFestival
#OrkesterEfterskolen spillede på Orkesterfestivalen for lidt siden 🙂 Det var en stor oplevelse af spille i DRs koncertsal.

Her kommer lidt før og efter-snak. Det er lige så godt til koncerter som til fodbold 😉

Og PS, Tobias: Mon ikke der ligger flere fine koncertsale og venter på dig derude... 🤗

#ork14
... See MoreSee Less

#OrkesterEfterskolen til OrkesterFestival

2 weeks ago

OrkesterEfterskolen

Nytårkoncerter med OrkesterMidtvest, Natasja Crone og Peter Lodahl
Sådan her så det ud og lød det i januar, da vi lavede koncerter med Orkester Midtvest, Natasja Crone og Peter Lodahl - Tenor. Ret dejligt at tænke tilbage på - god weekend 🙂 #OrkesterEfterskolen #ork14
... See MoreSee Less

Nytårkoncerter med OrkesterMidtvest, Natasja Crone og Peter Lodahl

2 weeks ago

OrkesterEfterskolen

100 unge mennesker.
6 nordiske lande.
1 uge.

Fælles interesse om strygermusik.

Det bliver SÅ godt.

Det er på #OrkesterEfterskolen til juli 🙂

NYSS 2018jul 23, 10:00amOrkesterEfterskolenI 2018 afholdes Nordisk Yngre Stryger Stafet (NYSS) igen i Danmark efter at NYSS
de seneste år har været rundt hos vore nordiske brødre i Finland, Norge og Sverige.
Vi glæder os til at se glade 100 børn og unge fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland og Færøerne til musikalsk samvær, undervisning og kulturel udveksling på OrkesterEfterskolen i Holstebro.
Kommer du og spiller med?

Foto/film : Kia Hartelius
... See MoreSee Less

NYSS 2018
Load more

musik

fællesskab

læring