Holstebro Masterclass

10. Holstebro Masterclass for unge kammerensembler med Trío Pérez Iñesta (Madrid-Wien-Berlin)

Traditionen tro inviteres tidligere Orker gerne med nye ensembler tilbage til OrkesterEfterskolen til Holstebro Masterclass fra 26. – 28. oktober. Andre ensembler, som ikke tidligere har haft nogen relation til OrkesterEfterskolen, er ligeledes velkomne. Her kan I både øve selv i weekenden inden – lørdag 24. oktober og søndag 25. oktober – og derefter deltage i Holstebro Masterclass. I skal tilmelde jer senest 10. september.

I år holdes MasterClass med Trío Pérez Iñesta, og I kan godt glæde jer til musikundervisning på højt niveau og nogle intense, spændende dage fyldt med masser af musik, nye venner, sjove oplevelser og to koncerter – koncert med Trío Pérez Iñesta og deltagerne i HBMC X-tra (tidligere deltagere i masterclass’en) på Knudsens i Holstebro og jeres egen afslutningskoncert i Holstebro Musikskoles Orkestersal.

Holstebro Masterclass

Holstebro Masterclass, som i år gennemføres for 10. gang, begyndte i januar 2011 med tre unge danske kammerensembler, som blev undervist af den højprofilerede Afiara String Quartet fra Canada. Quartetten var i 2008 blandt finalisterne af ARD-konkurrencen i München og i en periode ansat som ’Quartet in Residence’ på The Juilliard School of Music i New York.

Siden har mere end 100 unge danske musikere deltaget i den årlige kammermusikmasterclass og modtaget undervisning hos både Afiara-kvartetten, Trio Arizzo fra München og Trío Pérez Iñesta, som i årenes løb har skiftedes om at undervise deltagerne. Mange af deltagerne har efterhånden valgt musikken som deres levevej, søgt ind på internationale musikkonservatorier samt endda fået job i landets symfoniorkestre eller kammerensembler.

Nogle af disse vender nu tilbage i forbindelse med ”HBMC X-tra”, et særskilt program, hvis resultater vil kunne høres under koncerten på Knudsens 20. april samt 23. til 26. april i Kolding, Middelfart, Maribo og København.

Holstebro Masterclass gennemføres i et tæt samarbejde med OrkesterEfterskolen i Holstebro, Holstebro Musikskole og Nordvestjysk Musikkreds. Den har siden begyndelsen modtaget støtte fra Holstebro Kommune, Kultur og Fritid.

Vil du vide mere?

Hvis I har spørgsmål vedrørende Holstebro Masterclass, kan I ringe til masterclass-leder Oliver Quast på telefon 24 888 777 eller skrive en mail til Oliver.

Info:

Pris: Deltagelse inklusiv logi og forplejning på OrkesterEfterskolen er gratis. Der skal dog indbetales et depositum på 500 kr. til Orkester Efterskolen, som betales tilbage ved ankomst til Holstebro. Udgiften til rejsen til og fra Holstebro dækkes af deltagerne selv.

Betaling: Depositum på 500 kr. betales via mobilepay til 33785.

Tilmeldingsfrist: 10. september 2020.

Besætninger: Alle, uanset instrumenter, fra trio og opad. Kun hele ensembler kan
tilmelde sig.

Repertoire: Efter eget valg.

De deltagende ensembler er velkomne til at holde en intens øveweekend på OrkesterEfterskolen (inklusiv forplejning) allerede inden masterclassen – det vil sige i dagene 24. – 25. oktober.

 

Datoer:

26. – 28. oktober 2020

Sted:

OrkesterEfterskolen og Musikskolen i Holstebro.

I får:

  • Tre dages intens masterclass-undervisning (mindst 5 kvarter om dagen)
  • Offentlig undervisning
  • Bladspilsaften
  • Koncert med Trío Pérez Iñesta og deltagerne i HBMC X-tra (tidligere deltagere i masterclass’en) på Knudsens i Holstebro 26. oktober kl. 19.30. Værker af Mozart, Dvořák og Carl Nielsen.
  • Afslutningskoncert onsdag 28. oktober kl. 19.30 i Holstebro Musikskoles Orkestersal
  • Deltagelse i masterclass inklusiv logi og forplejning på OrkesterEfterskolen er gratis. Der skal dog indbetales et depositum på 500 kr. til OrkesterEfterskolen, som betales tilbage ved ankomst til Holstebro. Udgiften til rejsen til og fra Holstebro dækkes af deltagerne selv.

 

Trío Pérez Iñesta

Trío Pérez Iñesta (Madrid, Wien, Berlin) har i mange år fokuseret på et nøje udvalgt repertoire af både nyskrevne stykker af spanske komponister og mere traditionelle værker, herunder moderne klassikere af bl.a. Bartók, Stravinskij og Khachaturian.

Trioen, som startede med de tre søskende Gala (violin), Miguel (klarinet) og Claudia (klaver) Pérez Iñesta, debuterede i 2002 i koncertserien ’Patis Oberts’ i Palma de Mallorca, og året efter blev de tre musikere udmærket med førsteprisen i Concurso Permanente de Juventudes Musicales, den spanske afdeling af Jeunesses Musicales’ kammermusikkonkurrence. Trioen har siden været på turné i Spanien, Albanien, Costa Rica, Den Dominikanske Republik, iSchweiz, Tyskland og i 2012, 2014 og 2016 i Danmark – og hver gang har den undervist på Holstebro Masterclass.

Efter endt uddannelse begyndte de tre musikere at spille sammen med cellisten Luis Zorita. Sammen med ham udforsker de repertoiret og sætter de enkelte værker i en kontekst, der tager lytterne med på en rejse fuld af musikalske fortællinger. Siden 2015 har Trío Pérez Iñesta og Luis Zorita haft et jævnligt samarbejde med dansekompagniet ”Unterwegs” fra teatret i byen Heidelberg.

Musikerne blev uddannet i den spanske provins Asturias, samt i London, Karlsruhe, Berlin, Wien og Chicago. Hver enkelt musiker fra ensemblet er engageret i et væld af forskellige aktiviteter: Luis er solocellist i Vorarlberg Symfoniorkester og spiller ofte med Mahler-kammerorkestret og Chamber Orchestra of Europe. Gala er kammermusiker og violinlærer i Madrid, hvor hun har sin egen koncertserie i koncertsalen CentroCentro, mens Claudia, efter en periode som pianist ved teatret i byen Heidelberg, pt. bor i Berlin, hvor hun arbejder som freelance-pianist og klaverlærer.

Tilmelding Holstebro Masterclass

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret om seneste nyt, spændende og arrangementer og meget andet.

OM MUSIKEFTERSKOLEN

OrkesterEfterskolen er en musikefterskole for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vi har linjer indenfor orkesterklaver, sang og korledelse, orgel, folkemusik samt guitar og blokfløjte.

KONTAKT


OrkesterEfterskolen
Bisgårdmark 18
7500 Holstebro