Hr. Borgs Bal

Spil og dans med Hr. Borg

Kan du heller ikke sidde stille, når du hører folkemusik? Får du lyst til at spille med og danse til musikken? Så skal du kigge forbi Hr. Borgs Bal på OrkesterEfterskolen. Du får en hel dag med folkemusik og -dans – helt gratis.

Dagen begynder med en danseworkshop efterfulgt af en folkemusik-workshop. Om eftermiddagen er der koncert og optræden med nogle af landets bedste folkemusikere og -dansere.

Hr. Borgs Bal er et nyt tiltag mellem OrkesterEfterskolen, Holstebro Musikskole/MGK og Syddansk Musikkonservatoriums Folkemusiklinje i Esbjerg. Hr. Borgs Bal løber af stablen seks lørdage om året.

Hr. Borgs Bal er for alle unge mellem 13 og 17 år, som har lyst til at smage på folkemusikken og -dansen, og som har mod på en fed oplevelse med levende musik, dans og fællesskab. Koncerten er for alle – og så er det hele gratis!

Det hele foregår i Orkestersalen (ved Holstebro Musikskole), Bisgårdmark 16, 7500 Holstebro.

Instruktørerne

5. Oktober 2019

Musik – Lena Jonsson Duo

Halvt rockstjerne, halvt spillemand. Lena Jonsson er helt sin egen, og viser sig gang på gang som en af Sveriges mest visionære og udfarende musikere. Hun har skabt sig et unikt udtryk, der lader sig inspirere af den svenske traditionsmusik samt rock, pop og amerikansk musik, som hun er meget erfaren i gennem sit amerikanske bluegrass-band The Goodbye Girls og hendes duo med Brittany Haas. Hun er aktuel med albummet Places, og vi får æren af at opleve Lena til Hr. Borgs Bal sammen med hendes faste guitarist Erik Ronström!

Dans – Kirstine Nurdug

Kirstine er Danmarks første og eneste universitetsuddannede folkedanser. Hun er oprindeligt fra Aarhus og er vokset op med folkedans og balladesang som tro følgesvend. Hun er uddannet i Stockholm, hvor hun blev færdig i 2019.

30. November 2019

Musik – Fru Skagerrak

Det er gået stærkt for denne trio, som blot på ét år har turneret i Australien, Canada og USA –  endda flere gange. Det er det eksotiske mix af det traditionelle og nytænkende skandinaviske udtryk, som udgør tiltrækningskraften, med musik som spænder fra lavland til bjerge, fra langsomme viser til brusende polskaer i dur og i mol og alt derimellem. Fru Skagerrak består af én musiker fra hvert af de skandinaviske lande: Maja Kjær Jacobsen (DK), Elise Wessel Hildrum (N) og Anna Lindblad (S).

Vil du vide mere?

Hvis du vil høre mere om Hr. Borgs Bal, så kan du ringe eller skrive til os – så svarer vi gerne på alle dine spørgsmål.
Kontakt Maja på maja@orkesterefterskolen.dk.

Program:

10.00 – 12.00: Danseworkshop v. Kirstine Nurdug med musik af Lena Jonsson Duo   12.00 – 13.00: Frokost på OrkesterEfterskolen   13.00 – 15.00: Spilleworkshop/storspil v. Lena Jonsson Duo   15.00 – 16.00: Kaffe og kage og klargøring (for deltagerne)   15.30: Dørene åbnes   16.00: Præsentation af dagens spilleworkshop   16.15: Gæsteband – Maja Kjær Jacobsen og Søren Østergaard   16.30: Koncert (og prøv det af, der blev lært ved danseworkshoppen)   17.15: Tak for i dag

Hvem er Hr. Borg?

Thorkild Knudsen var en af de bærende kræfter i det tidligere Folkemusikhuset i Hogager. Thorkild Knudsen hed Borg til mellemnavn, og derfor fandt vi på Hr. Borgs Bal. Det er kort, og det lyder fedt, hipster og gammeldags på én gang.

Datoer:

2019:

• 5. Oktober
    • 30. November

2020:

• 1. Februar
    • 28.Marts
    • 28. April

Tilmelding Hr. Borgs Bal

Få 28 råd til at få en fest ud af din øvning!

Ja tak! Send mig OrkesterEfterskolens guide til, hvordan du (eller dit barn) gør øvning til en fest!

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.