HR. BORGS BAL

Workshop og koncert

Hr. Borgs WHAT?!

På grund af corona-situationen har Hr. Borgs Bal denne lørdag “morphet” sig om til en online workshop samt en gratis online, live-streamet koncert med det prisvindende, dansk-svenske Trio Mio.

Man skal blot huske at melde sig til workshoppen (gør det her), men koncerten kan ses uden tilmelding, og bliver live-streamet offentligt via OrkesterEfterskolens facebookside og Youtube-kanal.

Under normale omstændigheder er Hr. Borgs Bal ikke noget helt almindeligt “bal”… slet ikke. Der er ingen balkjoler eller laksko, for det er jo folkemusik vi har med at gøre. Men der er heller ingen halm eller nissehuer. Nysgerrig? Læs bare videre…

Hr. Borgs Bal er:

• Gratis workshops i musik og dans med professionelle instruktører i verdensklasse, for alle unge mellem 13-17 år, som har lyst til at smage på folkemusik og -dans.
  • Uden forpligtelser eller krav om forkundskaber til dig der deltager. Det eneste du skal, er at komme og få en oplevelse og suge til dig – og du får en fed dag fyldt med levende musik, dans og fællesskab med andre unge.

Dagen starter kl. 13.30-15.30 (inkl. pauser!) med en folkemusik-workshop, og afsluttes kl. 16.30-17.15 med en koncert med dagens band, som er nogle af landets bedste folkemusikere.

Den afsluttende koncert er offentlig og åben for alle – og det hele er gratis!

Hr. Borgs Bal er et tiltag mellem OrkesterEfterskolen, Holstebro Musikskole/MGK og Syddansk Musikkonservatoriums Folkemusiklinje i Esbjerg, for at styrke unges muligheder for at dyrke folkemusikken, forankret i det vestjyske. Hr. Borgs Bal løber af stablen 3-4 lørdage om året.

Det hele foregår i Orkestersalen (ved Holstebro Musikskole), Bisgårdmark 16, 7500 Holstebro.

Hvem er Hr. Borg?

Thorkild Knudsen var en af de bærende kræfter i det tidligere Folkemusikhuset i Hogager. Thorkild Knudsen hed Borg til mellemnavn, og derfor fandt vi på Hr. Borgs Bal.

Lyt og se mere her

Spotify

Datoer

• 6. marts 2021
  • 5. juni 2021

Instruktørerne

6. marts 2021

Trio Mio

Musikkens fulde virkning åbenbarer sig først i alle sine facetter når lytteren overgiver sig helt og aldeles. Den bliver aldrig ensformig, altid sker der noget uventet. En liflig, rolig og let melodik viger pludselig for hurtige, drilske og skøre improvisationer. Her bryder de skæve harmonier og dissonanser igennem. Et spændende og forfriskende brud på det forventede, hvor man aldrig kan være sikker på hvad det næste øjeblik bringer.

Hvad man kan være sikker på, er fingerfærdige musikalske delikatesser og ren lyst, som får én til at smile, og vippe i stolen.

Trio Mio beviser at folkemusikken stadig er indbegrebet af livsbekræftende leg – især når den bliver skabt med respekt for traditionen.

“A truly intoxicating folk-treat”

– Die Glocke

“It is the relaxed and creative handling of folk tradition that fascinates. The material by Trio Mio comes from an exuberant human imagination”

– Neue Westfälische

Workshop kl. 13.30-15.30

Når Trio Mio laver workshops tager de ofte udgangspunkt i et groove eller ostinat, som alle skal stifte bekendtskab med, og derefter tages tingene som de kommer med indlæring af melodien mm. Idéen er, at melodiinstrumenter ikke kun kan spille melodi, og backing-instrumenter ikke nødvendigvis skal holde sig til akkorder og rytmer!

Trio Mio arbejder mest på gehør (men skal nok ha en node i ærmet, hvis nogen finder det nødvendigt). Resultatet bliver et fedt arrangement med folkemusik, som du kan spille sammen med bandet – hjemme på dit eget værelse, eller hvor du nu deltager fra!

Rent lavpraktisk foregår workshoppen således:

• Du tilmelder dig workshoppen ved at klikke her, hvorefter du vil modtage en bekræftelsesmail med et link og kode til at logge på workshoppen på Zoom.
  • Tjek i god tid før workshoppen (fx. dagen før) at du har downloadet og installeret programmet Zoom, og opdateret alle indstillinger – læs vejledningen her.

Koncert kl. 16.30-17.15

Koncerten streames live på OrkesterEfterskolens facebookside – Klik HER.

Vil du vide mere?

Hvis du vil høre mere om Hr. Borgs Bal, så kan du ringe eller skrive til os -så svarer vi gerne på alle dine spørgsmål.
Kontakt Maja på maja@orkesterefterskolen.dk.

Program:

Workshop kl. 13.30-15.30

Koncert kl. 16.30-17.15

Tilmelding Workshop

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Hold dig opdateret om seneste nyt, spændende og arrangementer og meget andet.

OM MUSIKEFTERSKOLEN

OrkesterEfterskolen er en musikefterskole for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Her får du et år med nye venner, fællesskab med andre musikelskere, rejser, anderledes oplevelser og stor musik - uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vi har linjer indenfor orkesterklaver, sang og korledelse, orgel, folkemusik samt guitar og blokfløjte.