OrkesterEfterskolen får ny forstander

Efter sommerferien starter Martin Paulsen som forstander på OrkesterEfterskolen i Holstebro. Martin kommer med en baggrund som tidligere forstander på Falster, stor pædagogisk erfaring og en særlig forståelse for klassisk musik.

Når der flytter nye elever ind på OrkesterEfterskolen i Holstebro efter sommerferien, er det den nye forstander, Martin Paulsen, der tager i mod. Han er fra 1. august 2024 ansat til at lede og udvikle den musikalske efterskole.

– Vi er i bestyrelsen rigtig glade for, at vi kan præsentere Martin Paulsen som ny forstander fra det nye skoleår. Martin kommer med stor erfaring fra både efterskoledrift og pædagogik, og han har ovenikøbet selv spillet klassisk musik som barn – så også her har han en stor forståelse, siger Klaus Wilbrandt Kjær, der er bestyrelsesformand for OrkesterEfterskolen, og fortsætter:

– Vi har stor tiltro til, at Martin kan videreføre den soliditet, vi har omkring den daglige drift, og samtidig har mange gode idéer til, hvordan vi kan fastholde det fokus, der er vores kendetegn, nemlig musikken, siger han.

Stor erfaring med efterskolelivet
Martin Paulsen kommer med en uddannelse som pædagog og en kandidat i pædagogisk psykologi. Han har de seneste fire år været forstander på Stubbekøbing Efterskole på Falster, og før det arbejdede han i en lederstilling i et kommunalt dagtilbud i Rudersdal. Nu glæder han sig til at rykke teltpælene op og flytte til Holstebro:

–  OrkesterEfterskolen er jo en helt unik efterskole i Danmark. Den er kendt for sit høje faglige niveau, både inden for skole- og musikfagene. Det bliver spændende at få lov til at være en del af det, og ikke mindst få lov til at være med til at fremme og fastholde den kærlighed til klassisk musik, som skolen står for, siger Martin Paulsen, kommende forstander på OrkesterEfterskolen.

En kærlighed til musik og pædagogik
Martin kommer med en forkærlighed til både musik, pædagogik og området.

– Jeg har selv spillet cello fra jeg var 5 til jeg blev 12 år. Jeg gik aldrig videre af den vej, men i stedet har min karriere centreret sig om mine særlige interesser: læringsmiljøer, dannelse og trivsel. Derfor glæder jeg mig til, at jeg nu kan være med til udvikle og styrke elevernes selvværd og musikalske talenter i Holstebro, siger han.

Personligt er Martin 41 år, gift med Cecilie og far til tre døtre, der alle får bopæl i det midt- og vestjyske fra august.

– Det er kun et plus, at vi nu får adresse i Holstebro – det er tættere på vores familie i Jylland, så det glæder vi os alle til, siger han.