Sammen om musik

ORKESTERLINJEN

På Orkesterlinjen skaber vi store oplevelser for publikum til vores mange koncerter i Danmark og udlandet.

Vi starter med at samle klang og stemmegrupper. Derfra arbejder vi med dynamik, intonation, præcision og fælles frasering. Inden længe er vi et velklingende symfoniorkester, som løfter musikken i fællesskab. Det er helt unikt på en efterskole i Danmark.

Ved siden af orkestret arbejder vi også i mindre ensembler, hvor du kan komme i dybden med dit instrument sammen med andre.

Hvert år har vi workshops med professionelle musikere, som bl.a. er gæsteundervisere – og hvert år kan du spille kammermusik med Ensemble MidtVest. Det er desuden en vigtig del af undervisningen at tage til koncerter og opleve de bedste professionelle ensembler.

Herunder kan du se videoer med indtryk fra Orkesterlinjen – det meste er filmet af eleverne på OrkesterEfterskolen.

Har du kommentarer eller spørgsmål?

Ugentlige timer

Vi spiller fast i det store orkester 2,5 time om ugen. Hertil kommer en times kammermusik, soloundervisning (45 min. pr. uge) samt ugentligt 2 gange 45 minutters hørelære og teori. Mange spiller desuden i ensemble i deres fritid –  her hjælper skolen gerne med sammensætning, repertoire og instruktion.

Undervisere

I skoleåret 16/17 er vores faste dirigent Christian Hørbov-Meier. Derudover kan du møde mange spændende instruktører og andre dirigenter.

Niveau

Det er selvfølgelig sjovest, hvis du kan spille i forvejen – men der er stor niveaumæssig spredning fra let øvede til næsten konservatorie-klare elever. Nogle elever skifter instrument eller lærer et nyt, når vi skal have symfoniorkestret til at gå op. Det gælder om at løfte hinanden, så vi sammen løfter musikken.

Sidste aften for #ork13 hos Karen. Dejlig aften 🙂 Og også lidt vemodigt... #orkesterefterskolen ... See MoreSee Less

Sidste aften for #ork13 hos Karen. Dejlig aften :-) Og også lidt vemodigt... #orkesterefterskolen

Så skal "vi har lejrbål her!",vel arrangeres i en salsa-udgave, overpå al den "hygge"?...God sommer!🙂😜🤣

Ja,der blev grædt mange tårer,men det er så dejligt at have sit barnebarn hjemme igen

Næstsidste koncert med #Ork13
Wauw! Det var næstsidste koncert for #ork13. Vi kommer til at savne jer - #OrkesterEfterskolen vil altid være jeres.

I aften går det løs i Orkestersalen kl. 19.30 - programmet kan findes her: orkesterefterskolen.dk/det-sker/

Næstsidste koncert med #Ork13

Vi glæder os meget til koncerten i aften! Sikke nogle dygtige unge mennesker👍

Tak for en fantastisk oplevelse i går. Hvor er de unge mennesker bare blevet godt spillet sammen! Glæd jer, I der endnu har koncerten tilgode😃

Roskilde ICE: Det sner?.I Sambanien!😂😜😇🤔😎

SÅ dygtige...

Lækkert! Glæder mig til at starte efter sommer😊

Victor Staal Lauridsen

+ View more comments

Tillykke til Det Danske Pigekor, som nu også får fornøjelsen af #OrkesterEfterskolens egen faste dirigent Ole Faurschou. Vi - og #ork14 - deler ham gerne med både København og Aarhus!Vi er stolte og glade for at kunne byde velkommen til Det Danske Pigekors nye dirigent: Ole Faurschou!
Vi glæder os til samarbejdet!

1 week ago

Oplev symfoniorkestret opføre Beethovens 5. symfoni (skæbne-symfonien), sangerne synge musik af bl.a. Purcell og Åhlén samt pianisterne fremføre værker af bl.a. Grieg og Fauré.

HOLSTEBRO KIRKE · torsdag den 22. juni kl. 19.30
ORKESTERSALEN / HOLSTEBRO MUSIKSKOLE · fredag den 23. juni kl. 19.30

Find det fulde program her: orkesterefterskolen.dk/det-sker/

Sommerkoncerter: Mød skæbnen !jun 22, 7:30pmHolstebro KirkeSkoleåret for OrkesterEfterskolens 13. hold er ved at være slut. Vi slutter vores koncertsæson af med to sommerkoncerter i Holstebro Kirke og i Orkestersalen på Holstebro Musikskole.

HOLSTEBRO KIRKE · torsdag den 22. juni kl. 19.30
ORKESTERSALEN / HOLSTEBRO MUSIKSKOLE · fredag den 23. juni kl. 19.30

Find det fulde program her: orkesterefterskolen.dk/det-sker/

Sommerkoncerter: Mød skæbnen !

Alt godt får også en ende 🙁