Sammen om musik

ORKESTERLINJEN

På Orkesterlinjen skaber vi store oplevelser for publikum til vores mange koncerter i Danmark og udlandet.

Vi starter med at samle klang og stemmegrupper. Derfra arbejder vi med dynamik, intonation, præcision og fælles frasering. Inden længe er vi et velklingende symfoniorkester, som løfter musikken i fællesskab. Det er helt unikt på en efterskole i Danmark.

Ved siden af orkestret arbejder vi også i mindre ensembler, hvor du kan komme i dybden med dit instrument sammen med andre.

Hvert år har vi workshops med professionelle musikere, som bl.a. er gæsteundervisere – og hvert år kan du spille kammermusik med Ensemble MidtVest. Det er desuden en vigtig del af undervisningen at tage til koncerter og opleve de bedste professionelle ensembler.

Herunder kan du se videoer med indtryk fra Orkesterlinjen – det meste er filmet af eleverne på OrkesterEfterskolen.

Har du kommentarer eller spørgsmål?

Ugentlige timer

Vi spiller fast i det store orkester 2,5 time om ugen. Hertil kommer en times kammermusik, soloundervisning (45 min. pr. uge) samt ugentligt 2 gange 45 minutters hørelære og teori. Mange spiller desuden i ensemble i deres fritid –  her hjælper skolen gerne med sammensætning, repertoire og instruktion.

Undervisere

I skoleåret 16/17 er vores faste dirigent Christian Hørbov-Meier. Derudover kan du møde mange spændende instruktører og andre dirigenter.

Niveau

Det er selvfølgelig sjovest, hvis du kan spille i forvejen – men der er stor niveaumæssig spredning fra let øvede til næsten konservatorie-klare elever. Nogle elever skifter instrument eller lærer et nyt, når vi skal have symfoniorkestret til at gå op. Det gælder om at løfte hinanden, så vi sammen løfter musikken.

Gode råd til de nye elever
Kære nye elever: Dejligt at se jer på #OrkesterEfterskolen i lørdags! Her kommer de bedste råd fra #ork13 til jer på #ork14. Husk penge til Netto, et vækkeur og god appetit. Dirigent-Christian er skrap og siger, I skal øve jer 😉 Røskva giver gode råd imod hjemve. Vi glæder os sådan til at lære jer at kende 🙂

Tak til Marjun fra filmjuntaen!

Gode råd til de nye elever

OrkesterEfterskolen i Irland - del 4
#OrkesterEfterskolen og Dublin Young Symphonia i St. Ann's Church, Dublin. Her lidt Grieg, Gade og Warlock. Solisten er Sally-Anne Branagan. Wauw 🙂

Tak til Marjun for filmen. #ork13 #irland1617