Sammen om musik

ORKESTERLINJEN

På Orkesterlinjen skaber vi store oplevelser for publikum til vores mange koncerter i Danmark og udlandet.

Vi starter med at samle klang og stemmegrupper. Derfra arbejder vi med dynamik, intonation, præcision og fælles frasering. Inden længe er vi et velklingende symfoniorkester, som løfter musikken i fællesskab. Det er helt unikt på en efterskole i Danmark.

Ved siden af orkestret arbejder vi også i mindre ensembler, hvor du kan komme i dybden med dit instrument sammen med andre.

Hvert år har vi workshops med professionelle musikere, som bl.a. er gæsteundervisere – og hvert år kan du spille kammermusik med Ensemble MidtVest. Det er desuden en vigtig del af undervisningen at tage til koncerter og opleve de bedste professionelle ensembler.

Har du kommentarer eller spørgsmål?

Ugentlige timer

Vi spiller fast i det store orkester 2,5 time om ugen. Hertil kommer en times kammermusik, soloundervisning (45 min. pr. uge) samt ugentligt 2 gange 45 minutters hørelære og teori. Mange spiller desuden i ensemble i deres fritid –  her hjælper skolen gerne med sammensætning, repertoire og instruktion.

Undervisere

I skoleåret 16/17 er vores faste dirigent Christian Hørbov-Meier. Derudover kan du møde mange spændende instruktører og andre dirigenter.

Niveau

Det er selvfølgelig sjovest, hvis du kan spille i forvejen – men der er stor niveaumæssig spredning fra let øvede til næsten konservatorie-klare elever. Nogle elever skifter instrument eller lærer et nyt, når vi skal have symfoniorkestret til at gå op. Det gælder om at løfte hinanden, så vi sammen løfter musikken.

Hvis du ser godt efter, kan du få øje på vores nye folkemusiklærer, Elisabeth Dichmann i videoen (rødt hår og stribet skjorte). Herligt 🙂

#ork14

RETHINK Folk Music 2017
Så er vi i gang! "Gid i altid holder ved. Held og lykke og få kærligheden med!" Tak til protektor Lars Lilholt for en rigtig fin start på camp'en