MUSIKUNDERVISERE

Niels Tilma

Niels Tilma

Underviser

Trompet, musikhistorie, hørelære og værklytning.

Niels er uddannet på DJM og Guildhall School of Music med trompet som instrument. Han favner bredt og har som freelance spillet med symfoniorkestre i ind og udland.  Ny klassisk musik har han spillet med ensemblerne Athelas Sinfonietta og Aarhus Sinfonietta, og tidlig musik med specialensembler som bla. Amsterdam Baroque Soloist, Coco og Yorkshire Baroque Soloist. Desuden uddannet folkeskolelærer. Niels og Ivan har sammen udgivet en lærebog om koralharmonisering.

Ivan Olsen

Ivan Olsen

Musikunderviser

Hørelære og musikteori.

Jeg er uddannet klassisk guitarist og komponist. Jeg underviser i guitar og har udgivet min egen guitarskole. Endvidere underviser jeg i musikteori og hørelære på OrkesterEfterskolen i Holstebro, talentklassen ved Hjørring Musiske Skole, samt i musikteori ved MGK i Aalborg.

Jeg har også været hjælpelærer i musikteori og hørelære ved konservatoriet i Aalborg.
Som komponist har jeg arbejdet sammen med blandt andet Duo Harpverk fra Island, Den Danske Guitarkvartet og klarinettisten Anna Klett.

For mere information: www.olsenivan.dk

Fransisco Pérez

Fransisco Pérez

Musikunderviser

Klaver, kammermusik
og akkompagnement.

Jeg er uddannet klaverunderviser og har beskæftiget mig med dette i over 8 år. At se mine elever udvikle sig som mennesker og især som musikere, giver mit liv mest mening.

I 2014 mødte jeg mit store forbillede og mentor Anne Øland. Jeg fulgte hendes metoder tæt, og endte med at fuldføre kandidaten cand.musicae på det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus Med højeste karakter.

Min undervisning er baseret på samme principper som mit liv generelt, nemlig klare mål, god kommunikation med eleverne, respekt for musikken samt de musiske tekster og ikke mindst at dele min store passion for musikken med eleverne.

Jeg har undervist i flere lande og har erfaret at Orkesterefterskolen er et af de bedste steder, jeg kan opfylde mine mål for eleverne. Jeg kan mærke deres engagement i læring, deres glæde i at dele den med hinanden og skolens rammer er perfekte til undervisning.

Jeg har udover klaver også studeret fysioterapi.

Mikkel Lundkvist

Mikkel Lundkvist

Underviser

Violin.

Uddannet violinist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2000. Modtager af Victor Borge Prisen i 1997. Som den eneste dansker har jeg fuldført ABRSM Fellowship (music education) i 2013.

Det er en særlig opgave at få elever fra så mange forskellige violinlærere hvert år. Jeg er meget opmærksom på at understøtte den eksisterende teknik, der hvor den fungerer godt. Men er i øvrigt fan af både sevciks bueøvelser og god musik i alle sværhedsgrader.

Er udover musik også interesseret i astronomi og gode desserter.

Ole Faurschou

Ole Faurschou

Musikunderviser

Dirigent (orlov i skoleåret 16/17).

Uddannet i orkesterdirektion ved Universität für Musik und Darstellende kunst, Wien, og i kordirektion fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium,

Har gæstedirigeret talrige danske kor og orkestre som Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Bach Orkester og Orkester MidtVest, samt DR Radiokoret.

Han har bl.a førsteopført Carl Nielsens 1., 2. og 3. symfoni i Ukraine med Kharkovs Philharmoniske orkester, og dirigeret talrige messer og oratorier af Mozart, Bach og Händel, bl.a. den anmelderroste, årligt tilbagevendende opførelse af ’Messias’ i Lukas Kirken i Aarhus.

Vinder af talrige 1. priser ved konkurrencer i ind- og udland, f.eks. prisen som ’Bedste dirigent’ ved Chor Olympics i Beijing 2006 og vinder af ’Grand Prix’ ved ’Musica sacra a Roma’ 2015. Dirigent ved flere operaproduktioner på bl.a. ’Operaen i Midten’ og ’Den anden opera’, dirigeret talrige transmissioner til Dansk radio og TV, samt en række CDer bl.a. på ’Naxos’

Meget efterspurt instruktør, arrangør og lærer i talrige sammenhænge, på stævner og kurser i Danmark og udlandet. Har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium, samt på Musikvidenskab ved Aarhus Universitet.

Charlotte B. Faurschou

Charlotte B. Faurschou

Musikunderviser

Bratsch (orlov i skoleåret 16/17).

Udover at være forstander på skolen underviser jeg også i bratsch og kammermusik. Jeg er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med videre studier i Wien. Jeg har spillet meget kammermusik, især strygekvartet. Jeg er optaget af øveteknik – hvad sker der i hjernen, når man spiller? Hvordan bliver man god til at øve sig?

Johanne Andersson

Johanne Andersson

Underviser

Cello.

Jeg er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2009, hos Vincent Stadlmair og Michaela Fukacova og har derudover deltaget i et utal af masterclasses med blandt andre Erling Blöndal Bengtsson, Soo-Kyung Hong, Mats Rondin og Henrik Brendstrup.
Jeg har ud over undervisningen på Orkesterefterskolen et bredt og varieret virke som cellist i et utal af sammenhænge.
Jeg spiller blandt andet i duoen Les Gigues, er fast assistent i Færøernes symfoniorkester, spiller solokoncerter, samt laver alt fra børnekoncerter, til teater, opera og musicalopsætninger. Derudover komponerer og spiller jeg egen musik, hvor jeg bruger loops, elektronik og improvisation. Jeg brænder for at udforske mit instrument i utraditionelle sammenhænge.
I løbet af et år her, kommer vi til at nørde Bach, bueteknik og spille skalaer til perfektion. Hvis det tekniske fundament er i orden, er der ingen grænser for musikken.

Når jeg absolut skal holde fri fra musikken, elsker jeg at sejle. Jeg var engang sømand i 3 uger, men måtte gå i land før tid, fordi jeg ikke kunne undvære min cello

Lise Stolarczyk

Lise Stolarczyk

Musikunderviser

Fløjte.

Lise er uddannet hos Kgl. Kapelmusicus Verner Nicolet i København og på Santa Ceciliakonservatoriet i Rom. Debutkoncert i 1980.

Underviser/har undervist på Holstebro Musikskole, OrkesterEfterskolen, Det Jyske Musikkonservatorium og Vejle Musikskole.

Har duo’en FlautoPiano med sin mand, komponist og pianist Willy Stolarczyk, med hvem hun spiller koncerter i hele landet og i en lang række europæiske lande. Har skrevet og udgivet bogen: Spil – Studér – undervis! Har undervist mange fremragende fløjtenister, bl.a. Janne Thomsen.

Arco van Zon

Arco van Zon

Musikunderviser

Obo.

Arco er hollænder, og studerede obo i Amsterdam og Salzburg hos Jan Sponk og Lothar Koch. Han har spillet ved adskillige masterclasses, bl.a. ved Ensemble Intercontemporain de Paris.

Gennem sin studietid har han alene og sammen med forskellige kammermusikgrupper, bl.a. Trio Triller og Farkas Woodwindquintet, vundet en del førstepriser.

Siden 1998 har Arco været med i European Union Chamber Orchestra, hvor han jævnligt optræder som solist. I 2007 kom han med i Sinfonia Rotterdam.

I Danmark spiller Arco med Aalborg Symfoniorkester og det nye ContiNEO Ensemble.

Siden 2002 har Arco undervist ved sommerkurset i kammermusik i Woudschoten, og har i det daglige haft masser af elever.

Anders Christensen

Anders Christensen

Underviser

Klarinet.

Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. MGK koordinator på Holstebro Musikskole og dirigerer musikskolens harmoniorkester.

Anders bor i Holstebro og er også hurtig med en badminton-ketcher!

Mads Naomi Nielsen

Mads Naomi Nielsen

Musikunderviser

Trombone, tuba og ensemble.

Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2015 i trombone og ensembleledelse ved Professor Niels-Ole Bo Johansen og docent Rolf Sandmark. Derudover studerede jeg et halvt år på University of Texas, Austin ved Dr. Nathaniel O. Brickens (trombone) og Dr. Scott Hanna (direktion).

Jeg assisterer i orkestre som Prinsens musikkorps, Slesvigske Musikkorps, Aalborg symfoniorkester og Aarhus symfoniorkester, og har spillet en del musicals som Aladdin og Sound of Music.

Jeg er født og opvokset i Egebjerg ved Horsens, hvor jeg startede i Horsens Garden i 1999 på bariton. Jeg har i ungdommen været medlem af 7 forskellige orkestre på både euphonium og trombone, som fx soloeuphonium i DAOs Ungdoms Brass Band og
Aarhus Brass Band.

Kenn Høbjerg

Kenn Høbjerg

Musikunderviser

Waldhorn og messingensemble.

Jeg er aktiv musiker som hornist i symfoniorkestre og spiller kammermusik med kolleger.

Har i mange år instrueret Brassensembler, symfoniorkestre og harmoniorkestre.

Henrik Knarborg Larsen

Henrik Knarborg Larsen

Underviser

Slagtøj.

Jeg er til daglig lektor og leder af slagtøjsuddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium og aktiv som solist og kammermusiker, samt fast medlem af Aarhus Sinfonietta. Jeg bor i det naturskønne Ry og elsker at lege med min lille datter, ro kajak, undervise og spille musik.

Maria B. Ghahremani

Maria B. Ghahremani

Musikunderviser

Solosang og drama.

Maria er uddannet i klassisk sang, pædagogik og musikdramatik på Det Jyske Musikkonservatorium i 2012 hos Bodil Øland og Ingrid Haking Raaby. Hun har gjort private studier i København hos studielektor Hanna Hjort, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Professorin Julie Kaufmann, Universität der Künste, Berlin.

Ved siden af sit arbejde på OrkesterEfterskolen underviser Maria også på Det Jyske Musikkonservatorium og er kirkesanger i Hammel Kirke. Som freelancesanger er Maria tilknyttet ensembler som Musica Ficta, Ars Nova og Voces, og har også for nyligt dannet kvartetten Løvendahls Galej, som tager på Danmarksturné i sommeren 2016.

Når Maria ikke underviser eller synger, er hun glad for at male, strikke og stå på snowboard med mand og barn.

Uffe Munkgaard

Uffe Munkgaard

Musikunderviser

Fagot.

Jeg har diplom som fagottist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og mere end 25 års erfaring som professionel koncertarrangør, dirigent, orkester- og kammermusiker. Jeg elsker at undervise på Orkesterefterskolen af mange grunde, men ikke mindst fordi, jeg nyder de unge elevers engagement i at lære fagottens finurligheder og musikkens mysterier at kend

Mads Uldahl Jessen

Mads Uldahl Jessen

Underviser

Kontrabas.

Mads er uddannet på Det Jyske Muskkonservatorium, Aarhus. Freelance musiker i alle landsdelsorkestre, samt underviser på Vejle Musikskole.

Christian Hørbov-Meier

Christian Hørbov-Meier

Musikunderviser

Dirigent.

Christian Hørbov-Meier er uddannet som violonist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2003. Herefter har han i 2007 taget en Master of Music in Conducting fra Shenandoah University, VA, USA professor Jan Wagner, og en Post Masters Artist Diploma in Conducting fra samme universitet i 2009.

Han har i flere år dirigeret ungdomsorkestre bla. som dirigent for FAUST 2008-2016 nu CNUS 2016-, dirigent for REMUS, Regional Youth Orchestra in Jutland 2010-2011, West Branch International Music Festival & Academy og som dirigent for Opera ved Fjorden I Skive 2014 og 2016.

Christian Hørbov-Meier underviser på violin og bratsch ved Den Kreative Skole Silkeborg og Skive Musikskole. Han er også medstifter af og underviser på Silkeborg Classic Academy for strygere.

SKOLELÆRERE

Bruno Borch

Bruno Borch

Skolelærer

Matematik, historie og samfundsfag. Huslærer for Hus B.

Efterskolelærer siden 1981. læste i 7o`ene geografi m.m. på Aarhus Universitet.
Bor i Skive sammen med Birgit. Vi har 3 voksne børn og 5 børnebørn.
Fritiden bruges sammen med familien hjemme og i sommerhuset på Fanø, hvor indsamling af rav er en passion. Desuden har havearbejde, håndværk, litteratur og kunst min interesse.

Karen Hedegaard

Karen Hedegaard

Skolelærer og lærer i bifagsklaver

Dansk, tysk, bifagsklaver og folkedans.

Jeg underviser i dansk, tysk, bifagsklaver og folkedans.
Huslærer for hus H.
Efterskolelærer siden 1987 og været lærer på OrkesterEfterskolen siden starten i 2004.
Uddannet NLP business Practitioner og NLP Master Practitioner.
Bijobber som Klaverlærer på Thisted Musikskole.
Gift med Jan Lykke, mor til fem sønner og bedstemor til 9 dejlige børn.
Jeg holder meget af klassisk musik og glæder mig over at høre eleverne spille og synge.

Jan Lykke

Jan Lykke

Skolelærer

Dansk, engelsk og 10. Classic.

Efterskolelærer i mere end en menneskealder. Underviser i dansk, engelsk og 10. Classic.
Interesserer mig meget for kunst, litteratur og rejser i tide og utide.
Spiller guitar og gerne folkemusik. Holder af alt fra Beatles til Bach og også meget, når eleverne øver og giver koncerter.
Deler min store familie med Karen Hedegaard.

Lars Petersen

Lars Petersen

Skolelærer

Matematik, geografi og fysik/kemi. Huslærer for Hus A.

Lærer fra Silkeborg seminarium i 2008. Han har desuden meritter inden for så forskelligartede fagområder som landbrug, skovbrug, musikundervisning, småbørnspædagogik, snedkeri og polyestergarn. Kan desuden finde på at spille lidt klaver når det kommer over ham.

Bor syd for Silkeborg på en slægtsgård sammen med Katrine og datteren Johanne.

Gitte Buus Andersen

Gitte Buus Andersen

Skolelærer, sekretærmedhjælper og fotograf

Dansk som andetsprog, huslærer for Hus G, sekretærmedhjælper og fotograf.

Lærer fra Nr. Nissum Seminarium i 1987 med hovedfagene dansk og billedkunst. Efteruddannelser: specialundervisning, dansk som andetsprog, svømmelærer, kraniosakralterapi.

Hobbyer: Foto, maleri, pilates, og tursejlads.

Bor i Nr. Nissum sammen med Ulrik, som er musikskolelærer. Har 3 voksne døtre som hhv. spiller bratsch, tværfløjte, guitar og klaver. De 2 ældste går på Det Jyske Musikkonservatorium.

Yndlingsmusik: Klassisk.

Ferdinand Froning

Ferdinand Froning

Skolelærer

Tysk, engelsk samt kunst- og kulturhistorie.

Jeg underviser i tysk, engelsk samt kunst- og kulturhistorie. Uddannet på Universitetet i Münster, Tyskland. Jeg har været lærer på gymnasier, friskoler og efterskoler,

Hobbyer: alle mulige fremmedsprog, teater (især Shakespeare) og kajakroning. Spiller gerne med i orkestret på kontrabas.

Vivi Gylding-Sørensen

Vivi Gylding-Sørensen

Skolelærer

Speciallærer.

Uddannet på Herning Seminarium med linjefagene dansk og billedkunst. Efteruddannelse indenfor børn & unge med social-kognitive vanskeligheder. Uddannet speciallærer ved Danmarks Pædagogiske Universitet i Århus med speciale i børn & unge med generelle indlæringsvanskeligheder, socio-emotionelle vanskeligheder og multihandicaps.

Interesser: Alt med kreativ substans – er fritids-“klatmaler”.

LEDELSE OG KONTOR

Niels Tilma

Niels Tilma

Konst. forstander i skoleåret 16/17

Ledelse af OrkesterEfterskolen.

Uddannet på Herning Seminarium med linjefagene dansk og billedkunst. Efteruddannelse indenfor børn & unge med social-kognitive vanskeligheder. Uddannet speciallærer ved Danmarks Pædagogiske Universitet i Århus med speciale i børn & unge med generelle indlæringsvanskeligheder, socio-emotionelle vanskeligheder og multihandicaps.

Interesser: Alt med kreativ substans – er fritids-“klatmaler”.

Charlotte B. Faurschou

Charlotte B. Faurschou

Forstander (orlov i skoleåret 16/17

Ledelse af OrkesterEfterskolen.

Jeg er uddannet bratschist , men startede OrkesterEfterskolen i 2004, fordi der simpelthen manglede sådan et sted! En efterskole, hvor man får lov at synge og spille klassisk musik, hvor de andre forstår én, hvor vi både er meget ambitiøse og alle er velkomne.

Jeg har selv fået mine bedste venner og vigtigste oplevelser ved at spille i orkester fra jeg var 12 år. Og jeg bilder mig ind, at jeg nogenlunde kan huske, hvordan det er at være 15-16 år…

Jeg bor på skolen sammen med 2 store børn og en krølhåret mand, som også er dirigent her på skolen.

Se portrætudsendelse på TV Midtvest.

Mette Holm

Mette Holm

Sekretær.

Styr på planlægning. Tager telefonen. Med meget mere.

Når man ringer til OrkesterEfterskolen, er jeg ofte den første man træffer og jeg forsøger at svare på alle jeres spørgsmål med et smil.

Jeg er et talmenneske og elsker tal, derfor sidder jeg på kontoret og varetager alle administrative opgaver. Min baggrund er en revisoruddannelse samt en HD i regnskabsvæsen. Jeg har været med siden skolens start, først som medarbejder hos skolens revisor og siden december 2004 på denne side af skrivebordet.

Elevernes uddannelse efter OrkesterEfterskolen ligger mig også meget på sinde, så jeg varetager skolevejledningen for en gruppe elever hvert år.

Andre skønne arbejdsopgaver er når eleverne kommer ind i til mig for at hente deres post, sætte penge på vaskekortet, eller bare spørge om dit og dat.

Jeg bor med mand og 2 børn ca. 10 km. udenfor Holstebro.

KØKKEN OG PEDEL

Tove Bjerre

Tove Bjerre

Køkkenleder

Køkkenleder, idrætslærer og huslærer.

Køkkenleder på OrkesterEfterskolen. Er desuden idrætslærer, huslærer og vagtlærer.

Jeg holder meget af musik, naturen og islandske heste, som jeg har et par stykker af hjemme på Kronheden ved Ulfborg.

Heidi

Heidi

Kok

Laver mad.

Uddannet kok i år 2000. Grundlæggende lederuddannelse og kurser i konflikthåndtering. Tidligere køkkenchef og ansvarlig for oplæring af elever på flere restauranter og hoteller. Souchef på Nr. Vosborg og Hotel Schaumburg.

Jeg har ikke selv gået på efterskole eller spillet musik, men elsker den daglige dialog med de unge – omringet af musik og sang. Det gør mig i godt humør.

Jeg bor i Holstebro og har to drenge.

Devi

Devi

Køkkenassistent

Laver mad og holder styr på køkkenet.

Devi kommer fra Sri Lanka, men bor i nu Holstebro med sin mand og tre børn.

Jane Lauridsen

Jane Lauridsen

Køkkenmedhjælper

Styrer opvask og holder styr på køkkenet.

Jeg er født i Holstebro og bor tæt på skolen, så jeg kommer hver morgen cyklende på arbejde. Jeg snupper gerne opvasken med et smil og hjælper til der, hvor der er brug for det.

3 weeks ago

OrkesterEfterskolen

Hvis du ser godt efter, kan du få øje på vores nye folkemusiklærer, Elisabeth Dichmann i videoen (rødt hår og stribet skjorte). Herligt 🙂

#ork14

RETHINK Folk Music 2017
Så er vi i gang! "Gid i altid holder ved. Held og lykke og få kærligheden med!" Tak til protektor Lars Lilholt for en rigtig fin start på camp'en
... See MoreSee Less

RETHINK Folk Music 2017

4 weeks ago

OrkesterEfterskolen

Sidste aften for #ork13 hos Karen. Dejlig aften 🙂 Og også lidt vemodigt... #orkesterefterskolen ... See MoreSee Less

Sidste aften for #ork13 hos Karen. Dejlig aften :-) Og også lidt vemodigt... #orkesterefterskolen

Comment on Facebook

Så skal "vi har lejrbål her!",vel arrangeres i en salsa-udgave, overpå al den "hygge"?...God sommer!🙂😜🤣

Ja,der blev grædt mange tårer,men det er så dejligt at have sit barnebarn hjemme igen

Load more

musik

fællesskab

læring