Oplev os og følg med

MUSIKCAMP I PÅSKEFERIEN 25. – 27. marts 2018

Er du mellem 12 og 15 år? Kunne du godt tænke dig at besøge OrkesterEfterskolen i 3 dage og spille og synge sammen med os?

I begyndelsen af påskeferien holder vi musik camp, hvor du kan spille med i symfoniorkestret, spille 4-hændigt og måske 8-hændigt i klaverklassen, lave arrangementer i folkemusikgruppen eller synge og lave drama med sangerne. Vores nuværende elever er søde værter og hjælper med til, at det bliver en fantastisk oplevelse – også med fælleskor og folkedans, kagehygge, godnatsang og alt, hvad der hører med til vores efterskole.

Tag et par venner under armen og meld jer til her på siden. Tilmeldingen åbner d. 5. januar 2018. Det koster kun 300 kr for det hele!

Vores påske-musik camp er støttet af Statens Kunstfond.

 

 

 

JULEKONCERTER

Velkommen til stor koncert i Thyborøn Kirke fredag d. 15. december kl 19. Symfoniorkestret spiller skøn musik af bl.a. Tjajkovskij og Sjostakovitj, hvor en tidligere Elev, Johannes Stenberg Olsen er solist i Sjostakovitjs 1. klaverkoncert. Messingensemblet, fælleskoret og cellokvartetten sørger for julestemningen!

Lørdag d. 16. december kl 14 byder vi alle velkommen på skolen, hvor sangerne og folkemusiklinjen først opfører Rottefængeren i Høresalen.

Kl 15 er der koncert i Orkestersalen, med en reprise fra koncerten d. 15. + pianisternes 4-hændige indslag: 3 satser fra Griegs Peer Gynt Suite.

 

 

 

 

BIGBANDKONCERT

Vi får besøg af Det Jyske Musikkonservatoriums bigband! De holder koncert eksklusivt for os mandag d. 18. december kl 20.

 

 

 

 

MUSIKUGE MED JULEKONCERTER

Fra mandag d. 11. december og en hel uge frem står alt i musikkens tegn: Symfoniorkestret øver, Pianisterne spiller 4-hændigt. Sangerne og folkemusikerne laver en musik-fortællling, der hedder Rottefængeren! Denne forestilling bliver spillet for 100 børn fra 4. klasse på Ellebækskolen fredag d. 15. december.

Vi danser også Lanciers hver morgen for at blive klar til gallafesten i januar.

 

 

 

 

MASTERCLASS MED PER SALO

Alle pianisterne får onsdag d. 6.12. 2 timer sammen med Per Salo, hvor de arbejder med både solostykker og firhændigt -luksus!

Torsdag aften spiller Per og Christine koncert i Orkestersalen.

 

 

 

WORKSHOP  MED CHRISTINA ÅSTRAND

Alle strygerne spiller onsdag d. 6. december et par timer sammen med koncertmesteren fra DR Symfoniorkestret, de spiller Lille Suite af Carl Nielsen og arbejder med fælles klang og frasering -luksus!

 

 

 

FOLKEMUSIKLINJEN OPTRÆDER TIL RETHINK FOLKMUSIC KONFERENCE

D 29. november tog de Herning og spillede – Elisabeth skulle desuden holde oplæg om hendes erfaringer med at undervise i folkemusik.

 

 

 

JULEHYGGEKLIPPEKLISTREPYNTEDAG

Se billeder på Facebook og Instagram. Vores gode smag fornægter sig ikke…

 

 

 

MUSIKCAFE OG FORÆLDRESAMTALER

I weekenden d. 18. + 19. november kommer mange forældre på besøg, nogle tager de små søskende med og overnatter i vores gæstehuse! Programmet står på individuelle samtaler med lærerne, frokost og folkedans og ikke mindst musikcafe i Høresalen, hvor eleverne spiller med vores klaverlærer Anne Sophie Parbo som akkompagnatør.

 

 

 

KONCERTBESØG FRA AM PÅ DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM

15 studerende kommer forbi og spiller og fortæller om deres uddannelse.

 

 

 

AUDITION TIL KAMMERMUSIK MED ENSEMBLE MIDTVEST

Vi er så heldige hvert år at få ensemble Midtvest på besøg en hel uge, hvor man bl.a. kan komme til at spille kammermusik sammen med de professionelle musikere. Første skridt er at spille for 2 af ensemblets musikere og få nogle gode kommentarer med på vejen. Derefter laver de ensembler, hvor så mange som muligt får mulighed for at deltage.

 

 

 

EN UGE MED TERMINSPRØVER, STEPDANS OG SKEMALAGT HYGGE!

I uge 45 er der skriftlige terminsprøver. men vi får også besøg af en hollands stepdanser, der bruger hele kroppen som instrument! Der er spilleaften i elevhusene – altså Ludo og Sequence og Hjerterfri og sådan… og onsdag er der selvfølgeligt stadig musikdag, med soloundervisning, hørelære, orkester og folkedans osv…

 

 

 

KONCERT MED TRIO ARIZZO og MASTERCLASSDELTAGERNE

I forbindelse med masterclassen hører vi Trio Arizzo spille koncert i valgmenighedskirken mandag d. 30. oktober og de studerende spille i vores egen orkestersal onsdag d. 1. november.

 

 

 

MASTERCLASS FOR GAMLE ORKER

30. oktober – 1. november

Velkommen til den traditionsrige masterclass, hvor tidligere elever fra orkesterEfterskolen tager nye venner med hjem til Holstebro og får undervisning af spændende musikere med internationalt udblik. I år Trio Arizzo; obo, klarinet, fagot. Men de underviser gerne alle ensembler i sammenspillets kunst. Også nogle af vores nuværende elever får mulighed for at spille for trioen.

 

 

 

BESØG FRA ESBJERG KONSERVATORIUM

mandag d. 9. oktober kl 20

Vi får besøg af 20 studerende, som spiller og synger og fortæller om de forskellige uddannelser på konservatoriet. De kalder sig Det Klassiske Kollektiv!

 

 

 

KLASSISKE DAGE

Vi deltager i årets store klassiske festival, hvor verdensstjerner kommer til Holstebro og spiller koncerter, laver workshops, hænger ud…

Læs om alle koncerterne her

 

 

DUBLIN – HERE WE COME

Fredag d. 7. april – onsdag d. 12. april. Udenlandsrejse, sightseeing, koncerter mm. Vi flyver til den skønne by, hvor vi indkvarteres privat hos medlemmer fra det ungdomsorkester, som vi skal øve og give koncerter sammen med. Pianister og sangere skal også mærke det irske rampelys. Som noget helt særligt, glæder vi os til gensynet med de tidligere elever, der i årenes løb har valgt at være et år på OrkesterEfterskolen.

Koncerter: MØD SKÆBNEN !

Skoleåret for OrkesterEfterskolens 13. hold er ved at være slut. Vi slutter vores koncertsæson af med to sommerkoncerter i Holstebro Kirke og i Orkestersalen på Holstebro Musikskole.

Oplev symfoniorkestret opføre Beethovens 5. symfoni (skæbne-symfonien), sangerne synge musik af bl.a. Purcell og Åhlén samt pianisterne fremføre værker af bl.a. Grieg og Fauré.

HOLSTEBRO KIRKE · torsdag den 22. juni kl. 19.30
ORKESTERSALEN / HOLSTEBRO MUSIKSKOLE · fredag den 23. juni kl. 19.30

Se det fulde program her.

 

MØD-HINANDEN-DAG 22. APRIL

Kære elever og forældre på OrkesterEfterskolens årgang 2017/18

Vi glæder os til at se jer lørdag den 22. april 2017 kl. 12-17, hvor hele personalet vil være tilstede og glæder sig til at hilse på jer. I løbet af dagen vil årsplanen blive gennemgået, skolejakker og koncertbluser bestilles, forskellige aktiviteter, praktiske informationer, frokost og eftermiddagskaffe.

Invitationen er udsendt med brevpost i uge 13. Husk tilmelding senest 12. april 2017 til kontoret.

Mange hilsner og på gensyn

Niels Tilma, konst. forstander & Charlotte Borchorst Faurschou, forstander

KØBENHAVN OG DRs KONCERTHUS 10. – 12. MARTS

Vi skal både se den fantastiske opera Dead man walking, på bytur og museumsbesøg og høre moderne musik på Det kgl. Danske Musikkonservatorium. Søndag optræder vi til Orkesterfestivallen i DR koncerthuset. Det store fælleskor synger i Foyeren. Her spiller elevernes selvbestaltede lanciers orkester, og måske nogen får lyst til en dans?.

GAMMEL ELEVDAG DEN 25. MARTS

Sæt kryds i kalenderen og tilmeld – detaljerne kommer senere.

HORSENS STRYGERNE OG ÅBEN PRØVE DEN 5. FEBRUAR

Vi inviterer alle interesserede til afslutning på denne weekend. Horsens Strygerne bor på skolen og øver sammen med skolens symfoniorkester. Dette er indledningen til vort samarbejde op til koncerten i DR-Koncerthuset d. 12. marts.

2 days ago

OrkesterEfterskolen

Vi er (næsten!) klar til julekoncerterne i Thyborøn Kirke og hjemme på #OrkesterEfterskolen. Det er den 15. og den 16. december 🙂
#ork14

OrkesterEfterskolens julekoncerter 2017dec 16, 2:00pmOrkesterEfterskolenSom fredagens koncert i Thyborøn Kirke, bare med endnu mere: Tjajkovskij, Sjostakovitj, messingensemble, folkemusik, fælleskor, firehændigt klaver og cellokvartet.
... See MoreSee Less

OrkesterEfterskolens julekoncerter 2017

2 days ago

OrkesterEfterskolen

Som fredagens koncert i Thyborøn Kirke, bare med endnu mere: Tjajkovskij, Sjostakovitj, messingensemble, folkemusik, fælleskor, firehændigt klaver og cellokvartet.

OrkesterEfterskolens julekoncerter 2017dec 16, 2:00pmOrkesterEfterskolenSom fredagens koncert i Thyborøn Kirke, bare med endnu mere: Tjajkovskij, Sjostakovitj, messingensemble, folkemusik, fælleskor, firehændigt klaver og cellokvartet.
... See MoreSee Less

OrkesterEfterskolens julekoncerter 2017

2 days ago

OrkesterEfterskolen

OrkesterEfterskolens julekoncert 2017: Tjajkovskij, Sjostakovitj, messingensemble, fælleskor og cellokvartet.

OrkesterEfterskolens julekoncert 2017dec 15, 7:00pmThyborøn KirkeOrkesterEfterskolens julekoncert 2017: Tjajkovskij, Sjostakovitj, messingensemble, fælleskor og cellokvartet.
... See MoreSee Less

OrkesterEfterskolens julekoncert 2017

6 days ago

OrkesterEfterskolen

... See MoreSee Less

Mmmmm. Musikcafé. Nyd lidt skønne toner her, mens du alligevel venter på julen 🙂 #orkesterefterskolen #ork14 ... See MoreSee Less

View on Facebook
Load more

musik

fællesskab

læring